Lynk & Co: de 02 is klaar voor Europa!

De Chinese constructeur Lynk & Co gaat zijn Europese modellen in de Gentse Volvo-fabriek bouwen, en onthult tegelijk een nieuw model: de 02, een compacte crossover.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 27 maart 2018

Het Chinese zustermerk van Volvo begon vorig jaar zijn producten op de Chinese markt te verkopen. Een jaar later is het klaar voor Europa. Het verkoopdebuut staat gepland voor eind 2019. De 01, een SUV, wordt al verkocht in China; en de 03, een berline, is al aangekondigd als conceptcar. Het derde model in de catalogus wordt de compacte crossover 02.

Macan

Technisch is dit model gebaseerd op het compacte, moduleerbare CMA-platform dat Volvo ook voor zijn XC40 gebruikt. Daar zou het ook de motoren van overnemen, waaronder de toekomstige plug-inhybride. De Lynk & Co 02 krijgt een dak in contrastkleur en hoog geplaatste koplampen die doorlopen tot de vleugels, zoals een Porsche Macan.

XXL-scherm

Het dashboard krijgt een groot scherm op de middenconsole. Het minimum uiteraard voor een merk dat zich qua connectiviteit en onlinediensten als referentie in het genre wil positioneren. Lynk & Co mikt ook op onlineverkoop, autodelen en “all-informules” voor gebruikers.

Amsterdam

Het nieuwe model werd niet toevallig in Amsterdam onthuld. Daar moet namelijk het eerste verkooppunt komen van Lynk & Co. Er komen er ook nog in Barcelona, Berlijn, Londen en Brussel. Lynk & Co wil niet alleen showrooms, maar ook onlineverkoop en pop-upstores doorheen Europa.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km