Manhart MH5 GTR: nog gemener

De Duitse tuner Manhart heeft zich over de al heel gewelddadige BMW M5 CS gebogen. Het resultaat is een massavernietigingswapen met bijna 800 pk.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 01 september 2021
  • Lancering

Manhart MH5 GTR: nog gemener

Manhart is een Duitse tuner met een eenvoudige business case: sportieve Duitse auto’s nog gemener maken. Deze keer hebben de ingenieurs hun licht laten schijnen op de BMW M5 CS. De Beier is standaard al geen braaf beestje met zijn V8 biturbo van 635 pk en 750 Nm aan koppel. Maar de echte verbetering in vergelijking met de ‘klassieke’ M5 zit hem in het massale gebruik van koolstofvezel, waardoor hij 70 kilo lichter is.

Minder gewicht is fijn, maar meer vermogen is beter

Manhart MH5 GTR: nog gemener

Onze vrienden bij Manhart weten dat dieet naar waarde te schatten, maar de vermogenswinst van slechts 10 pk in vergelijking met een M5 Competition is voor hen onvoldoende. Daarom heeft de tuner de mouwen opgestroopt om dit unieke exemplaar te creëren met de naam MH5 GTR. Op het programma: een volledig herwerkte uitlaatlijn, een nieuwe luchtinlaat in koolstofvezel en een herschreven motorsturing. Resultaat: de MH5 GTR ontwikkelt voortaan 788 pk en 935 Nm aan koppel. Manhart heeft trouwens ook de ophanging herwerkt met hulp van KW.

Bijna subtiel

Manhart MH5 GTR: nog gemener

De transformatie heeft zich uiteraard niet tot het motorgedeelte beperkt. Aan de buitenkant is de typische Manhart-behandeling toegepast, met specifieke velgen, een donkere lak en een dubbele lijn naast het midden van de auto. Doorgaans is die laatste goud, maar hier is ze grijs voor wat meer subtiliteit. Al zal de MH5 GTR met zijn nieuwe uitlaatlijn niet lang discreet blijven. Het monster wordt officieel voorgesteld op het salon van München, dat van 7 tot 12 september wordt georganiseerd.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team
Foto's ©: Manhart.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km