Martinez wint, een uitstekende Baguette eindigt als tweede

  • Piette François
  • 02 mei 2009


Marcos Martinez (Pons Racing) haalt zijn derde overwinning binnen in evenveel races, en versterkt zijn leiderspositie in de Formula Renault 3.5 Series. De Spanjaard eindigt net voor de Belg Betrand Baguette (International Draco Racing), auteur van een prachtige remonte. Miguel Molina (Ultimate Motorsport) staat als derde op het podium.

Dankzij het wedstrijdreglement kon Marco Barba voor de eerste race van de dag van op de pole vertrekken. Meteen na de start werd hij al voorbijgestoken door Marcos Martinez en Daniil Move (P1 Motorsport), maar bleef Charles Pic (Tech 1 Racing) wel voor.

Marco Martinez werkt voor Daniil Move, Marco Barba en Charles Pic de eerste ronde af. Betrand Baguette zit iets verder op in volle strijd met Miguel Molina, James Walker (P1 Motorsport) en Brendon Hartley (Tech 1 Racing). Vooraan neemt Martinez wat afstand op Move, en strijden Marco Barba en Charles Pic voor de derde plaats. Hierdoor kunnen Baguette, Molina en Walker aansluiten bij Barba en Pic. Het duurt ook niet lang alvorens Pic door Baguette en Molina wordt voorbijgestoken.

Martinez blijft op kop, maar Move krijgt al snel te maken met het groepje Barba / Baguette / Molina / Pic en Walker. Brendon Hartley, 8ste, vecht ook voor zijn plaats tegen Pasquale di Sabatino (RC Motorsport), Chris Van der Drift (Epsilon Euskadi), Oliver Turvey (Carlin Motorsport) en Jaime Alguersuari (Carlin Motorsport)..

Betrand Baguette, 8ste op de startgrid, zet zijn remonte verder en gaat ploegmaat Marco Barba voorbij om de derde plaats in te nemen op het einde van de vijfde ronde. De Belg loopt daarna snel in op Daniil Move, en na vier observatie rondjes valt hij met succes aan bij de “bus stop” chicane. Miguel Molina gaat op dat ogenblik ook al Marco Barba voorbij en neemt de vierde plaats in. Een ronde later gaat ook Charles Pic de Spanjaard voorbij.

Met nog twintig minuten te gaan heeft Marcos Martinez 2”5 voorsprong op Betrand Baguette, gevolgd door Daniil Move, Miguel Molina, Charles Pic, Marco Barba en James Walker. Walker moet na een ommetje in de grindbak wel lossen. Daar kan Rookie Oliver Turvey (Carlin Motorsport) gunstig gebruik van maken en neemt de 7de plaats in. Even later moet ook Barba hem laten voorgaan.

Marcos Martinez haalt zijn derde overwinning binnen in evenveel races, net voor Betrand Baguette. In de laatste rondes geraakt Molina nog voorbij Move en eindigt uiteindelijk als derde. In de allerlaatste ronde moet Move ook Pic nog voorlaten.
 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km