Maxime Martin en de Zwitsers nemen deel aan de Clio Cup

  • Piette François
  • 03 juni 2009


Een dikke maand nadat ze voor tienduizenden fans van de World Series by Renault hun eerste wedstrijd streden, hebben de concurrenten van de Renault Sport Clio Cup Belgium dit weekend als voorprogramma van de 12 Uren van Spa opnieuw een afspraak op Francorchamps .

Net als vorig jaar zakken ook dit jaar onze Zwitserse vrienden wee af. Hierdoor zijn er voor de tweede manche van het seizoen zijn er bijna dubbel zoveel deelnemers. Met zo’n 45 aan elkaar gewaagde auto's mogen we ons dus een mooi spektakel verwachten.

De Zwitserse deelnemers vertrekken wel een minuut later dan het « Belgische » peloton. Hadorn, Stucki, Albanese, Leutenegger, Yerly (piloot van Gruyère Racing !), Schmid, Rohr of Zumstein zullen zich dus niet met de strijd om de Belux Cup kunnen moeien.

In de laatste races kon François Verbist in de laatste ronde de leiding neme en wil uiteraard zijn titel eer aandoen en komt aan de start om zichzelf op te volgen. François betwist bovendien niet minder dan 5 races dit weekend ! Maar toch is het opletten geblazen want dit weekend is de concurrentie van een ander niveau: naast de leider van het Junior kampioenschap, Ludovic Sougnez (die onlangs de twee eerste manches in de BTCS won), komen ook poleman David De Saeger, Romain Troonbeeckx, de vurige Noor Stian Paulsen (die uit is op en revanche), de uitstekende Nederlanders Kuus en Van den Berg, de Portugees Magalhaes en de Zwitser Joakim Lambotte aan de start.

Ovendien is er ook nog Maxime Martin, leider in het FIA GT3 kampioenschap en regerend kampioen van de Franse Clio Cup. De zoon van de viervoudige 24 Uren van Spa -winnaar won aan boord van de Clio van RP-Racing en in de regen, al de twee laatste races winnen op Spa-Francorchamps. Maxime komt niet in aanmerking voor de punten, maar er zal toch rekening gehouden moeten worden met de Brusselaar.

Tot slot geven we nog even mee dat de races, zaterdag om 9u05 en 10u05, met een vliegende start los gelaten worden. Een niet te missen evenement !
 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Letihon Jacques.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km