Mazda: toekomstige MX-5 blijft trouw aan succesrecept

Een lichte roadster met achterwielaandrijving en een verbrandingsmotor dus!

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 april 2022
  • Toekomst

Hoewel Mazda pas een nieuwe zes-in-lijn ontwikkelde voor de modellen op zijn grote SUV-platform en ook volop bezig met elektrificatie, hoeven fans van de legendarische MX-5 niet te vrezen: de compacte roadster van het Japanse merk blijft voorlopig trouw aan zijn beproefde recept. Dat heeft Joachim Kunz, die bij Mazda Europe verantwoordelijk is voor productontwikkeling en engineering, laten uitschijnen in een interview met het Britse blad Autocar.

2024

Net zoals Porsche zijn 911 ziet als een apart iconisch model dat het in tegenstelling tot zijn in sneltempo elektrificerend gamma liefst zo lang mogelijk houdt zoals het is, doet Mazda hetzelfde met de MX-5. “Het is ons merkicoon en wordt altijd zeer speciaal behandeld,” zei Kunz tegen Autocar. “Op dit moment lijkt het erop dat we deze auto voor altijd zullen hebben, met deze afmetingen, dit concept en een verbrandingsmotor. Natuurlijk zullen we hem ooit moeten elektrificeren, maar we willen het concept puur houden.”


De belangrijkste boodschap daarbij is dat de MX-5 op zijn eigen platform zal blijven staan en dus een lichte achterwielaangedreven roadster blijft. Daardoor zal het ook niet de versnelde elektrificatie van de meer ‘mainstream’ modellen van het merk moet volgen. Kunz zei ook nog dat een lange productcyclus met een generatiewissel om de 10 jaar geen probleem is, waaruit je zou kunnen afleiden dat er in 2024 een opvolger komt voor de huidige MX-5 ND

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mazda MX-5? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste MX-5 zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Mazda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km