Meer ‘Extreme’-uitvoeringen bij Dacia

Na de Spring krijgen ook de andere drie modellen van het merk de nieuwe topuitvoering.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 01 maart 2023
  • Lancering

Op het Salon van Brussel werd de ‘Extreme’ uitvoering van de 100% elektrische Dacia Spring voorgesteld. Die kreeg naast een specifieke afwerking ook een straffere motor. Het Roemeense merk van de Renault-groep breidt die outdoor-geïnspireerde ‘Extreme’-afwerking nu ook uit naar de rest van zijn gamma, waarbij het de topuitvoering wordt voor de Sandero Stepway, Jogger en Duster.

Extended Grip’

Die volgen – op een straffere motor na – het recept van de Spring Extreme, met onder andere een nieuwe kleur ‘Cedergroen’ (Stonewashblauw op de Spring), specifieke lichtmetalen velgen, een logo met topografisch motief en vooral koperbruine accenten verspreid over het hele koetswerk. Dat koperbruin is ook binnenin veelvuldig terug te vinden, naast een speciale vlekbestendige ‘MicroCloud’ zetelbekleding en een topografisch motief op de rubberen vloermatten en de deurdrempels.


De ‘Extreme’-uitvoeringen krijgen dus vooral esthetische aanpassingen, maar voor de Sandero Stepway en de Jogger voorziet Dacia ook standaard ‘Extended Grip’ om volgens Dacia “in alle sereniteit de platgetreden paden te verlaten”. In de praktijk pas je met een knop op de middenconsole de ESP-instellingen aan om ervoor te zorgen dat de voorwielen kunnen blijven draaien “om extra grip te vinden en losse ondergrond weg te krabben”. Wil je écht meer grip, dan kan je gaan voor de 4x4-uitvoering van de Duster.

De nieuwe uitvoeringen zijn meteen te bestellen, voor prijzen vanaf € 17.890 voor de Sandero Stepway Extreme, € 20.790 voor de Jogger Extreme en € 22.990 voor de Duster Extreme.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Dacia? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Dacia-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Dacia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Op het programma: één of twee motoren, een behaaglijk interieur en een betaalbare instapprijs.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km