Mercedes B-Klasse: monovolume opgefrist

Net zoals zijn kleinere broer, de A-Klasse, krijgt ook de B-Klasse een kleine verjongingskuur. Die omvat dezelfde technologische en geëlektrificeerde ingrediënten.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 07 oktober 2022
  • Lancering

Aangezien hij zijn technische basis deelt met de A-klasse, krijgt de B-klasse monovolume dezelfde verbeteringen die Mercedes onlangs introduceerde op het kleinere model. Qua uiterlijk krijgt de vernieuwde B-Klasse nieuw ontworpen lichtblokken voor- en achteraan, een hertekende neus en nieuwe velgen. Daarmee wordt de in 2018 gelanceerde B-klasse opnieuw in de schijnwerpers gezet nu zijn BMW-rivaal, de nieuwe 2 Reeks Active Tourer, oprukt.

Nieuwe uitrusting

Voor de gelegenheid krijgt de B-Klasse monovolume ook een nieuwe uitrusting. Die omvat een verwarmd stuur, een vingerafdruklezer (vanaf het eerste kwartaal van 2023) en nieuwe functies voor de persoonlijke assistent 'Mercedes MBUX'.

Het Duitse merk maakt ook van de gelegenheid gebruik om de uitrustingsstrategie van zijn B-Klasse te herzien door het aantal individuele opties te beperken en ze te groeperen in packs. De standaarduitrusting wordt ook uitgebreid met een achteruitrijcamera, een USB-Pack en een stuur in nappaleer .

Meer geëlektrificeerd

Net als de A-Klasse wordt de B-Klasse als onderdeel van de restyling nog verder geëlektrificeerd. Alle benzinemotoren zijn nu voorzien van een 48-volt ‘mild hybrid’-systeem waarvan de starter-alternator een elektrische boost geeft van 10 kW (14 pk). De B 250 e plug-in hybride krijgt ook enkele verbeteringen. Zijn boordlader is nu geschikt voor driefasig wisselstroomladen tot 11 kW (voorheen 7,4 kW). De elektromotor is ook iets krachtiger, met een vermogen dat stijgt van 75 naar 80 kW (102 naar 109 pk). Tenslotte zorgt de 15,6 kWh hoogspanningsbatterij voor een officieel WLPT-rijbereik van 67 tot 77 km.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes B-Klasse? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes B-Klasse zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km