Mercedes-Benz toont nieuw Superscreen

De E-Klasse was nooit eerder zo high-tech!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 23 februari 2023
  • Straf

Autobouwers leveren al jaren een hevige strijd als het aankomt op het interieur van hun premium modellen, en al helemaal rond de schermen op het dashboard. Vaak lijkt het op een verhaal van “wie de grootste heeft, wint”... Geen betere manier om dat te illustreren dan wat Mercedes-Benz aankondigt voor de nieuwe E-Klasse, met de introductie van een Superscreen. Dat begint links bij de voordeur en loopt nagenoeg ononderbroken door tot aan de deur aan de overkant.

Opbod aan technologie... en gadgets!

De succesberline van het merk met de ster hebben we dus nog niet kunnen zien, maar we weten nu dus wel al iets meer over het interieur. Eerste wat opvalt is dat, in tegenstelling tot wat Mercedes doet met het Hyperscreen in zijn elektrische auto's, dit Superscreen de echte rij-instrumenten isoleert op een afzonderlijk scherm achter het stuur. Het geheel wordt aangestuurd door een nieuwe, ultrakrachtige processor die een uitzonderlijk vloeiende bediening belooft.  

Wie goed kijkt, ziet meteen ook de camera die bovenop het dashboard een plaats kreeg. Wanneer de auto stilstaat, kan de bestuurder daarmee video's van zichzelf delen op sociale media of deelnemen aan videoconferenties... Externe applicaties zoals Webex en Zoom kunnen daarvoor worden geïnstalleerd, en dat geldt ook voor Tiktok en Angry Birds bijvoorbeeld. De sfeerverlichting kan zich aanpassen aan de muziek, waarbij de lichtimpulsen zelfs het ritme van een afgespeelde speellijst kunnen volgen!

Mercedes-Benz maakt tot slot van de gelegenheid gebruik om een strategische samenwerking op lange termijn met Google aan te kondigen. Daarmee zal het merk onder andere de eerste Duitse autobouwer worden die zijn eigen navigatiesysteem kan opbouwen rond gegevens en functies van Google Maps. Zo zal het GPS-systeem details over geselecteerde plaatsen kunnen weergeven, terwijl de rijhulpsystemen van de auto gebruik zullen maken van data uit Google Maps om bijvoorbeeld de snelheid aan te passen bij het naderen van een kruispunt, bocht of rotonde.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Daimler AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km