Dit is de eerste elektrische Maybach: de EQS SUV!

Het elektrische slagschip van Mercedes krijgt een ultraluxueuze en -decadente versie dankzij Maybach.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 april 2023
  • Lancering

In afwachting van een SUV op batterijen van Rolls-Royce of Bentley is dit voorlopig de meest luxueuze EV op hoge pootjes: de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV! Deze mastodont van 5,13 m lang en meer dan 2 m breed krijgt een licht gewijzigde stijl ten opzichte van de 'gewone' EQS SUV. Hij onderscheidt zich vooral met zijn unieke grille en enorme velgen van 21 of 22 inch, met Maybach-logo's die Louis Vuitton-gewijs in de luchtroosters zitten verstopt. Nog een eigen kenmerk aan de Duitse luxedivisie: de optionele tweekleurige lak.First Class

Maybach heeft veel moeite gedaan om het interieur nog luxueuzer te maken dan een langeafstandsvlucht in eerste klasse. Er zijn mooie materialen te vinden vanop de vloer tot aan het plafond, met optioneel zelfs vegan keuzes! Chiquer en hipper dan dat wordt het niet. Bijna alle functies van de wagen kunnen ook bediend worden via een van de twee schermen van 11,6 inch die achteraan de voorzetels zitten ingewerkt. En dan willen we nog gauw de 15 luidsprekers van het Burmester-audiosysteem vermelden alvorens over te gaan naar de techniek...Nog comfortabeler en dynamischer? 

De Mercedes-Maybach EQS 680 SUV rust op een luchtvering die tot 35 mm extra bodemruimte kan creëren. Die ophanging beschikt ook over een speciale Maybach-modus die de 'gewone' comfortmodus vervangt. En ondanks zijn gigantische afmetingen mag de stad geen probleem vormen dankzij zijn meesturende achteras tot een hoek van 10 graden. Een kunstje dat zijn manoeuvreerbaarheid verbetert en die hem dezelfde draaicirkel geeft als een veel compacter model!
Een echte privéjet 

De exacte grootte van het batterijpakket kennen we niet, maar we gaan er vanuit dat het dezelfde batterij van 108 kWh is als in de andere EQS SUV's. Mercedes kondigt in ieder geval een rijbereik tot 600 km aan en de mogelijkheid om van 10 tot 80% te snelladen in 31 minuten dankzij een maximaal laadvermogen van 200 kW. En wat het ontladen betreft, kan de elektrische SUV van Maybach rekenen op een totaal van 484 kW (649 pk) en 950 Nm om de 100 km/u in amper 4,4 seconden te bereiken, met een topsnelheid van 210 km/u!Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km