Francois Piette
09/06/2010

In het segment van de supersonische SUV’s speelt de Mercedes ML 63 AMG een hoofdrol. Hij is politiek volledig incorrect en haalt hoogst illegale snelheden met zijn potente V8. Hoewel het ras stilaan uitsterft, krijgt hij nog een facelift, een heel kleine weliswaar.

Puur esthetisch

Technisch gezien verandert er niets, alleen de lijn verandert. Een kennersoog is wel noodzakelijk om de veranderingen te zien. Zo zijn er nieuwe koplampen met donkere achtergrond en op de bumper vrolijken enkele chroomaccenten het geheel wat op. Achteraan zijn de lichten gefumeerd en gebruikt Mercedes nu ledtechnologie. Ook in de achterbumper vinden we inzetstukken in chroom. Meer is het niet.

Onder de kap

Hier verandert er niets, maar we wilden jullie het plezier niet ontnemen om opnieuw even weg te dromen. De 6,2-liter V8 draait op benzine en levert 510 pk bij 6.800 toeren en een koppel van 630 Nm. Een zeventrapsautomaat bepaalt het ritme. En het gaat snel, want de ML accelereert in 5 seconden van 0 naar 100 km/u en piekt op 250 km/u (elektronisch begrensd). De kracht wordt over de vier wielen verdeeld, maar zestig procent gaat naar de achtertrein.
 

Bron: Mercedes
Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.