MG ZS EV: gemoderniseerde look… en meer rijbereik!

De middelgrote elektrische SUV van MG, de ZS EV, vergroot zijn aantrekkingskracht dankzij een nieuw design. Maar vooral ook dankzij een versie met een gevoelig groter rijbereik. Bovendien blijft de prijs beperkt.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 07 oktober 2021
  • Elektrisch

Het eerste model dat MG in Europa op de markt bracht sinds zijn wedergeboorte, de elektrische SUV ZS EV, krijgt nu al een opfrisbeurt. En dat op een moment dat het tweede 100% elektrische model van het Chinees-Britse merk, de Marvel R, op de markt komt.

Wat de looks betreft, onderscheidt de gerestylede versie van de ZS EV zich voornamelijk door zijn nieuwe gesloten radiatorrooster. 

Maar het is vooral met de komst van een nieuwe versie met groter rijbereik dat de facelift zich laat gelden. Met een batterij van 72 kWh biedt deze 'Long Range' versie, die meteen van bij de lancering beschikbaar is, een officieel WLTP-rijbereik van 440 km, tegen 263 km voor het huidige model. 

Iets later komt MG ook met een tweede uitvoerig van de gefacelifte ZS EV, met standaard rijbereik. Die zal uitgerust zijn met een 51 kWh  batterij, goed voor een actieradius van 320 km volgens de WLTP-norm. 

Op praktisch vlak noteren we dat de Long Range versie beschikt over een boordlader die driefasig kan laden met een vermogen tot 11 kW om zo de laadtijd te beperken. 

Bovendien erft de ZS EV ook het nieuwe MG iSmart infotainmentsysteem, dat we ook al konden ontdekken bij de Marvel R. Een module die ervoor zorgt dat je een aantal functies van de elektrische SUV voortaan van op afstand kan bedienen via een app. 

De vernieuwde MG ZS EV zal in de Europese MG Brand Stores staan vanaf het einde van oktober. De prijzen starten bij € 30.990 voor de "Standard Range" die later leverbaar wordt. De ZS EV met Long Range batterij zal verkrijgbaar zijn vanaf € 34.990.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een MG ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste MG zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km