Mini gaat zelf klassiekers ombouwen naar elektrisch

Of je het nu heiligschennis vindt of een goed idee om klassiekers in het straatbeeld te houden, er is geen ontkomen aan: de elektrische ombouw van oldtimers. Mini start nu zelf met een project.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 25 januari 2022
  • Elektrisch

Het aantal tot elektrische auto omgebouwde oldtimers is niet meer bij te houden. Klassieke Mercedes-modellen, exclusief materiaal van Jaguar, Rolls Royce en Bentley, of nog de originele Land Rover Defender, voorbeelden genoeg. Omdat ze wel brood zien in dit soort operaties, denken meer merken zelf ook aan manieren om een graantje mee te pikken. Volkswagen bijvoorbeeld, en nu dus ook Mini, met het ‘Mini Recharged’ project.

Omkeerbaar proces


Mini heeft ondertussen een elektrische versie van de moderne Cooper, maar in 2018 stelde het op het autosalon van New York al een elektrische versie voor van zijn klassieke mini. Nu wordt het dus een ‘in-house’ project dat voor klanten oude modellen ombouwt, kwestie dat het merk zich de kaas niet van het brood laat eten door andere ombouwers. De ‘Recharged’ Mini krijgt een motor met een vermogen van 90 kW die moet zorgen voor een 0 naar 100-tijd van ongeveer 9 seconden. Over de capaciteit van de batterij heeft Mini nog geen details vrijgegeven, maar het laat wel weten dat hij een rijbereik heeft van 160 km en opgeladen kan worden met een vermogen van 6,6 kW.


Mini wil de puristen geruststellen door te laten weten dat alle aanpassingen omkeerbaar zijn, en er dus geen Mini’s onherstelbaar aangepast worden. De originele motor krijgt zelfs een plaatsje in de opslagplaats van de ombouwfabriek in het Verenigd Koninkrijk, om die omkeerbaarheid te garanderen. Wat dat allemaal moet kosten, daar wordt ook met geen woord over gerept, maar verwacht je aan een eindbedrag dat niet mals zal zijn… En dan moet je hem nog ingeschreven krijgen in België, want dat is nog een heel andere discussie.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mini? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mini-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BMW Group.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km