Mini ontwikkelt een compacte elektrische crossover

Die zou een plaats krijgen onder de toekomstige Countryman en een nieuwe designtaal introduceren bij Mini.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 juni 2022
  • Toekomst
  • 3.895 weergaven

Toegegeven, de foto die Mini vrij geeft is niet echt veelzeggend. Maar gelukkig gaf de autobouwer ook wat interessante informatie mee. Zo weten we bijvoorbeeld dat het gaat over een compacte elektrische crossover die in de loop van juli onthuld zal worden. Hij moet ons een eerste blik gunnen op de designstijl van de toekomstige Mini-familie.

Een nieuwe familie die zal bestaan uit (minstens) een nieuwe 3-deurs Mini die volledig elektrisch wordt en al getoond werd met een dikke laag camouflage, een nieuwe Countryman SUV (zowel elektrisch als met verbrandingsmotor) afgeleid van de nieuwe BMW X1 en iX1, maar ook een elektrische crossover op basis van deze toekomstige concept car.


Charismatic Simplicity’

De nieuwe designtaal die deze concept inluidt, krijgt de naam ‘Charismatic Simplicity’. Mini geeft er al enkele kenmerken over vrij: er wordt binnenin geen leer meer gebruikt en zo goed als geen chroom. Aan boord vinden we een groot rond aanraakscherm, een knipoog naar de snelheidsmeter in de originele Mini. De verwijzing naar het verleden is er ook in de vorm van tuimelschakelaars. Tenslotte laat Mini ook nog weten dat de nieuwe designtaal meer ruimte laat voor de personalisering van elk model. Mini gebruikt bijvoorbeeld LED-technologie om een variatie te bieden in de typische ‘Union Jack’ in de achterlichten van toekomstige modellen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mini? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mini-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km