Mitsubishi kondigt Pajero aan met GC-PHEV concept

De diehards mogen gerust zijn: de Pajero behoudt zijn robuuste silhouet. Het concept GC-PHEV geeft al een voorsmaakje van hoe de toekomstige generatie van Mitsubishi’s SUV er kan uitzien. Een beest met grote afmetingen: 4,9 meter lang en bijna 2 meter hoog. 

  • Piette François
  • 21 november 2013

Herlaadbare hybride

Net zoals de XR-PHEV de voorbode is van de volgende ASX, is deze GC-PHEV een plug-inhybride. In dit geval zien we een dikke drieliter V6 benzine met compressor en 250 pk als verbrandingsmotor. De elektrische eenheid levert op zijn beurt 70 pk. De batterij ligt achterin en maakt in elektrische modus een autonomie van meer dan 40 km mogelijk.

De kracht wordt uiteraard over de vier wielen verdeeld via een achttrapsautomaat. Als volwaardige terreinwagen kan de GC-PHEV elk wiel individueel controleren door te spelen met de remmen en de koppelverdeling.

Verbonden

Een concept dat de toekomst voorstelt, moet uiteraard op alle mogelijke manieren verbonden zijn. Zo is de GC-PHEV in staat om met de omgeving te communiceren en zo de verkeersomstandigheden te kennen en het beste traject voor te stellen aan de bestuurder.

Nog straffer is de vooruit met augmented reality voor functies zoals de navigatie, de snelheid en waarschuwingen voor mogelijke obstakels zoals andere auto’s of voetgangers. Tot slot krijgen de passagiers een enorme tablet.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: François Piette.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km