Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 maart 2023
  • Toekomst

Mitsubishi XRT Concept L200 01

Mitsubishi komt stap voor stap terug naar de voorgrond, deze keer met een conceptcar die de 6e generatie van de L200 pick-up voorafgaat. Na de terugkeer van de ASX, Colt en Outlander in PHEV-vorm, onhult het merk met de drie diamanten de XRT Concept. Het model staat op hetzelfde platform als de volgende generatie Nissan Navara en krijgt een productieversie die in maart 2024 wordt voorgesteld.

Profile

‘Nieuwe generatie’ diesel en elektrificatie?

Mitsubishi toont alvast al het robuuste design in camouflagepak, maar het merk is minder gul met de technische details van het model. Er wordt enkel meegedeeld dat hij een ‘nieuwe generatie’ dieselmotor krijgt. Ook een geëlektrificeerde versie zou nog komen om aan de Europese milieunormen te voldoen. Toch als hij in onze contreien aangeboden zal worden...

Front
3/4 rear

3/4 Front

Komt hij naar Europa?

Dat de XRT Concept is voorgesteld op het autosalon van Bangkok, heeft zijn redenen. De 6e generatie van de L200 wordt namelijk als eerste in Thailand op de markt gebracht, alvorens naar de rest van Azië en Oceanië te worden uitgevoerd. Mitsubishi kondigt ook aan dat de “rest van de wereld” zal volgen, zonder daarbij specifieke plannen voor Europa mee te geven. De vraag blijft dus bestaan of deze L200 ook in Europa op de markt zal verschijnen, en zo ja, tegen welke prijs.

Mitsubishi XRT Concept 3/4 Rear

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mitsubishi? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mitsubishi-zoekertjes nu hier:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km