Na Porsche ook andere merken van Volkswagen Group naar de beurs?

Na de succesvolle beursgang van het iconische sportwagenmerk lijkt de groep de smaak te pakken te hebben.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 05 oktober 2022
  • Sector

Vorige week beleefde Porsche zijn beursintroductie, en dat was een succes. Na een lichte stijging meteen na de beursgang, stabiliseerde de waarde van het aandeel op de initiële verkoopprijs van € 82,5. Daarmee is Porsche nu zo’n 75 miljard euro waard, en haalt Volkswagen Group bijna € 9,5 miljard op om te investeren in zijn toekomst.

Een belangrijkere rol voor de financiële markten”

Maar die transitie naar 100% elektrisch en investeringen in software en autonome technologie kost handen vol geld, en dus bekijkt de Volkswagen groep of het ook zijn andere merken kan laten renderen op de beurs. Oliver Blume, de kersverse CEO van de groep, vertelde tegen de Duitse krant Handelsblatt dat die mogelijkheid getest wordt bij alle merken, inclusief Audi, Lamborghini, Bentley, Skoda, Seat en Cupra. De resultaten van die tests zullen volgend jaar voorgesteld worden op de ‘Capital Markets Day’ van de groep.

“Binnen de Volkswagen Group voel ik een duidelijke motivatie om de financiële markten een belangrijkere rol te geven,” vertelde Blume aan persbureau Reuters. Dat komt onder andere door het feit dat Porsche sinds de beursgang, waarbij de controle niet uit handen gegeven wordt, bijna evenveel waard is als Volkswagen Group zelf. Die ziet dus een enorm financieel potentieel in de bijkomende beursnoteringen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Volkswagen Group.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km