Nieuwe Ford Tourneo Connect, broer van VW Caddy

Ford onthult zijn nieuwe bestelbreak Tourneo Connect. Maar vergis je niet: de Volkswagen-genen van dit model zijn onmiskenbaar.

  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 12 oktober 2021
  • Lancering

Ford heeft zopas een nieuwe generatie onthuld van zijn bestelbreak Tourneo Connect. Bijna vier jaar na de eerste intentieverklaring is dit model de eerste concretisering van een nauwe samenwerking met de VW-groep rond bedrijfsvoertuigen, autonoom rijden en EV’s, want de nieuwe Tourneo Connect is technisch gezien een tweelingbroer van de Volkswagen Caddy. Binnen afzienbare tijd mogen we trouwens een nieuwe Ford Ranger verwachten die meteen als basis dient voor de opvolger van de VW Amarok, en later komt er nog een grotere bestelwagen op basis van de Ford Transit Connect.

Onmiskenbaar

Maar goed, terug naar de Tourneo Connect. Zoals eerdere spionagebeelden al verraden hebben is de nieuwkomer onmiskenbaar een VW Caddy met een ander kleedje. Vooraan hebben de designers die verwantschap nog goed weten te camoufleren door met het design van het radiatorrooster en de koplampen te spelen, maar achteraan kan de Ford zijn VW-roots niet verbergen.

En wanneer je instapt, springt meteen het kenmerkende digitale dashboard van Volkswagen in het oog, net zoals de bedieningsknoppen voor de klimaatregeling, de versnellingspook, de stoelen en dergelijke meer.

TSI wordt EcoBoost, TDI wordt EcoBlue

Ook onder de motorkap is het al VW wat de klok slaat, met keuze tussen een 1.5 “EcoBoost” (eigenlijk een TSI) met 115 pk of twee vermogensversies van de 2.0 TDI, pardon, EcoBlue, van 102 of 122 pk. Een manuele zesbak is standaard, een DSG-7 is een optie. En dankzij de VW-connectie is de Tourneo Connect voor het eerst verkrijgbaar met vierwielaandrijving, op voorwaarde dat je de handgeschakelde 2.0 EcoBlue met 122 pk kiest. 

De nieuwe Ford Tourneo Connect komt in het voorjaar van 2022 op de markt in Europa.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km