Nieuwe Honda CR-V landt aan de overkant van de Oceaan

Nog geen woord over de plug-in, maar we maken nu in elk geval reeds kennis met zijn looks en hybride aandrijflijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 juli 2022
  • Lancering

Na een paar afbeeldingen van zijn koetswerk en interieur als smaakmakers onthult Honda zijn volledig nieuwe CR-V, zij het op dit moment enkel in zijn variant voor de Noord-Amerikaanse markt. Dat is ook logisch aangezien hij daar een van de bestverkochte SUV’s is. Het design is radicaal sportiever dan dat van de huidige generatie, en dat zou zich ook moeten vertalen aan het stuurwiel.

204 pk en 335 Nm

Je kan in de VS nog steeds kiezen voor een aandrijflijn met enkel een 1.5-turbobenzine van 190 pk, maar het is meer dan waarschijnlijk zo dat hij bij ons enkel als hybride verkrijgbaar zal zijn. Die versie maakt gebruik van dezelfde technologie als de jongste Civic en combineert een 2.0-viercilinder met twee elektromotoren. Het eindresultaat is 204 pk en 335 Nm, dus iets meer dan in de middenklasser.

En nu enkel nog die Oceaan over…

Aan Amerikaanse zijde is geen sprake van de plug-inhybride variant die voor Europa is aangekondigd. Die zou logischerwijze de krachtigste versie van het gamma moeten worden. In de VS komt de nieuwe CR-V voor het eind van het jaar op de markt. Hij moet dan enkel nog de Atlantische Oceaan oversteken, of toch in zijn hybride versie.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Honda ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Honda zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km