Nieuwe Honda CR-V landt aan de overkant van de Oceaan

Nog geen woord over de plug-in, maar we maken nu in elk geval reeds kennis met zijn looks en hybride aandrijflijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 juli 2022
  • Lancering

Na een paar afbeeldingen van zijn koetswerk en interieur als smaakmakers onthult Honda zijn volledig nieuwe CR-V, zij het op dit moment enkel in zijn variant voor de Noord-Amerikaanse markt. Dat is ook logisch aangezien hij daar een van de bestverkochte SUV’s is. Het design is radicaal sportiever dan dat van de huidige generatie, en dat zou zich ook moeten vertalen aan het stuurwiel.

204 pk en 335 Nm

Je kan in de VS nog steeds kiezen voor een aandrijflijn met enkel een 1.5-turbobenzine van 190 pk, maar het is meer dan waarschijnlijk zo dat hij bij ons enkel als hybride verkrijgbaar zal zijn. Die versie maakt gebruik van dezelfde technologie als de jongste Civic en combineert een 2.0-viercilinder met twee elektromotoren. Het eindresultaat is 204 pk en 335 Nm, dus iets meer dan in de middenklasser.

En nu enkel nog die Oceaan over…

Aan Amerikaanse zijde is geen sprake van de plug-inhybride variant die voor Europa is aangekondigd. Die zou logischerwijze de krachtigste versie van het gamma moeten worden. In de VS komt de nieuwe CR-V voor het eind van het jaar op de markt. Hij moet dan enkel nog de Atlantische Oceaan oversteken, of toch in zijn hybride versie.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Honda ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Honda zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Toyota en Lexus gaan voor een elektrificerende toekomst

Toyota en Lexus gaan voor een elektrificerende toekomst

De Japanse autogroep heeft heel wat nieuwigheden aangekondigd op zijn Kenshiki-presentatie: een toekomstige SUV-coupé, nieuwe brandstofcellen op waterstof, een manuele versnellingsbak voor EV's en nieuwe versies en opties voor de Lexus RZ.

Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

De Nissan Leaf wordt binnenkort een SUV op basis van de Chill-Out-conceptcar, met nadien ook elektrische opvolgers voor de Juke en de Qashqai.

Cybertruck wordt nu al Invincible dankzij Unplugged Performance

Cybertruck wordt nu al Invincible dankzij Unplugged Performance

De Amerikaanse Tesla-tuner Unplugged Performance heeft een UP Invincible-accessoirepakket ontwikkeld om de Tesla Cybertruck klaar te maken voor het einde van de wereld!

Scoop: Lancia Ypsilon, nu al betrapt

Scoop: Lancia Ypsilon, nu al betrapt

De Italiaanse constructeur heeft de comeback van het model nog maar net aangekondigd of onze spionagefotografen hebben de nieuwe Lancia Ypsilon al betrapt!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km