Jaguars compacte SUV, de E-Pace, krijgt binnenkort een nieuwe instapbenzine. Ook zijn uitrusting wordt opgewaardeerd, met een systeem dat werkt op artificiële intelligentie.

Jean-François Christiaens
12/06/2018

Wie tot nu interesse had in een Jaguar E-Pace met benzinemotor, moest minstens voor een versie van 250 pk kiezen. Daar komt binnenkort verandering in: Jaguar wil zijn motoraanbod uitbreiden met een versie van 200 pk op basis van de Ingenium-motorfamilie.

Snel genoeg

Maar een instapmotor hoeft in dit geval niet negatief te zijn: hoewel hij onder de 2.0 Ingenium-motoren met 250 en 300 pk staat, legt hij volgens Jaguar de sprint naar 100 km/u nog steeds af in 8,2 seconden.

Nieuwe uitrusting

Ook de uitrusting van de E-Pace krijgt een update. Zo komt er een adaptieve ophanging met twee standen (Dynamic en Normal) en een systeem met artificiële intelligentie. Dat heet “Smart Setting” en zou volgens Jaguar de voorkeuren van de chauffeur leren (zetelpositie, afstelling klimaatregeling, soort muziek, buitentemperatuur waarop die de zetelverwarming aanzet,…) en zich daar automatisch aan aanpassen. Het systeem herkent de chauffeur aan zijn persoonlijke sleutel of het Bluetooth-signaal van zijn smartphone. Smart Setting kan de voorkeuren van tien verschillende chauffeurs bewaren.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.