Nieuwe Volkswagen Touareg: dit weten we al

Hij komt deze zomer, met meer licht dan ooit!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 16 februari 2023
  • Toekomst

Met 1 miljoen verkochte stuks op de teller, tilt Volkswagen de Touareg binnenkort weer op het niveau van zijn concurrenten. We krijgen van die facelift al een voorsmaakje te zien, onder gepixelde camouflage. Dat maakt het moeilijk om het over de uiterlijke veranderingen te hebben, maar het merk geeft gelukkig wel al wat informatie over de technologische updates.


Meer licht dan ooit! 

De opgefriste Touareg wordt de eerste Volkswagen in Europa die een verlicht logo op de kofferklep krijgt. Daarnaast krijgt hij ook de IQ.LIGHT HD-technologie aan boord. Die werkt met in totaal 38.400 LED's die nooit eerder geziene mogelijkheden bieden. De technologie lijkt op die in de nieuwe Cayenne, waarmee we vorig jaar al in detail konden kennismaken.


Nog even geduld

Bij de verdere aanpassingen kondigt Volkswagen aan dat ook het onderstel evolueert, om de wendbaarheid en het comfort in alle omstandigheden te verbeteren. De sportieve en plug-in hybride R-versie blijft ook op de planning en wordt ook komende zomer voorgesteld.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen Touareg? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen Touareg-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km