Nissan EV360Zero: verbeterde Britse fabriek voor nieuwe SUV

Nissan investeert meer dan een miljard euro in het Verenigd Koninkrijk. De bedoeling is om de fabriek in Sunderland op te waarderen om er een nieuwe, puur elektrische cross-over te gaan bouwen.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 02 juli 2021
  • Sector

Nissan EV360Zero: verbeterde Britse fabriek voor nieuwe SUV

Nissan onthult zijn strategie EV360Zero. Die is goed voor een forse investering van een miljard pond of 1,17 miljard euro aan de huidige wisselkoers en dient voor de productie van een kleine elektrische cross-over. Dit model, dat gebaseerd is op het nieuwe platform CMF-EV dat ook te vinden zal zijn onder de toekomstige Renault MéganE en Nissan Ariya, zou kleiner zijn dan die laatste, met een formaat dat in de buurt komt van dat van de Juke. Veel meer is vandaag nog niet geweten over de nieuwkomer, tenzij dan dat hij dus zal worden geproduceerd in Sunderland aan een tempo van 100.000 exemplaren per jaar.

Hernieuwbare energie en gigafactory

Nissan heeft nog andere mooie dingen in de steigers staan voor zijn Britse site. Vandaag bouwt het daar de Qashqai, de Juke en de Leaf, waarvan de meeste exemplaren naar de Europese markt gaan. Het Japanse merk gaat zijn fabriek verbeteren met als doel koolstofneutraal te worden, door enkel nog energie uit hernieuwbare bronnen te betrekken. Envision AESC, al lang een partner van Nissan, zal de batterijen leveren voor de nieuwe cross-over. Die worden geproduceerd in een nieuwe gigafactory die speciaal daarvoor wordt opgericht, eveneens in Sunderland.

Efficiëntere batterijen

Deze batterijen zijn van een nieuwe generatie. Dankzij de verbeterde cellen moeten ze efficiënter zijn en minder duur om te maken, maar vooral langer meegaan. Het rijbereik zou met deze nieuwe cellen liefst 30 procent hoger moeten liggen dan in de huidige generatie van elektrische modellen. Het hele project zou 6.200 nieuwe banen moeten creëren in Engeland bij Nissan en zijn leveranciers.
Nissan EV360Zero: verbeterde Britse fabriek voor nieuwe SUV

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km