Nissan op de Brussels Motor Show 2023, elektrificatie à la carte

Nissan stelt zijn vernieuwde SUV-gamma voor in Brussel, met geëlektrificeerde SUV’s die gebruik maken van verschillende technologieën. En het merk heeft ook een verrassing in petto voor bezoekers.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 26 december 2022
  • Divers

Nissan toont op zijn stand op het Autosalon van Brussel zijn gamma van geëlektrificeerde SUV's. Van de Juke Hybrid over de Qashqai en X-Trail in hun e-Power uitvoeringen tot de grote en 100% elektrische Ariya SUV: er is voor elk wat wils! Er is ook de nieuwe Townstar bestelbreak, een neefje van de Renault Kangoo, die ook verkrijgbaar is in een elektrische versie. En een concept car met een sportief tintje: de Ariya Singleseater. 


Voor wie van interessante stockdeals houdt, is de Micra de moeite. Het compacte model auto zit aan het einde van zijn carrière: Nissan heeft de productie ervan stopgezet in afwachting van de lancering van zijn toekomstige elektrische vervanger.


Nissan Juke Hybrid

Om de kleinste crossover in zijn catalogus te elektrificeren, heeft Nissan de E-Tech Hybrid technologie overgenomen van alliantiegenoot Renault. Daardoor heeft de Juke Hybrid een royaal geëlektrificeerde aandrijflijn waarmee hij in de stad in volledig elektrische modus kan rijden.

Qashqai en X-Trail e-Power

Voor zijn twee grotere SUV's, de Qashai (5 zitplaatsen) en de X-Trail (5 of 7 zitplaatsen), heeft Nissan gekozen voor een nieuwe vorm van elektrificatie. Met deze technologie, de 'e-Power', kan je genieten van de voordelen van elektrisch rijden zonder de nadelen van opladen of een beperkt rijbereik. Een verbrandingsmotor doet daarbij dienst als generator om de (kleine) accu's van stroom te voorzien. Om op elektriciteit te blijven rijden, hoef je alleen maar... benzine te tanken!

Ariya

Nissan toont in Brussel ook zijn nieuwe vlaggenschip Ariya. In dit geval gaat het om een 100% elektrische SUV. De Ariya is gebaseerd op het CMF-EV platform van de Renault-Nissan Alliantie, net als de Renault Mégane E-Tech Electric. Er is een keuze uit twee batterijpakketten leverbaar: 63 kWh, voor een WLTP-rijbereik van 403 km, of 87 kWh, voor een rijbereik van 533 km. Er zijn ook verschillende motorconfiguraties beschikbaar, van 160 kW (218 pk) tot 225 kW (306 pk).

Townstar

Tenslotte krijg je ook de Townstar 'ludospace' of bestelbreak te zien op de stand van Nissan. Als neef van de Renault Kangoo (en de Mercedes T-Klasse) is hij ook verkrijgbaar als bestelwagen (2 of 3 zitplaatsen) of als Combi voor personenvervoer (5 zitplaatsen). Op technisch vlak is de Townstar leverbaar met een 130 pk sterke turbobenzinemotor of als nieuwe elektrische versie. In het laatste geval zorgen de 122 pk sterke elektromotor en de batterij met een capaciteit van 45 kWh voor een rijbereik van 300 km volgens de WLTP-cyclus.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De ID. Buzz wordt niet enkel langer

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

Het ID. Buzz-gamma wordt uitgebreid met een lange versie die tot 7 inzittenden kan vervoeren, maar ook met een niet eerder verkrijgbare batterij en motor, naast een aantal andere nieuwigheden!

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km