Nissan start prototypeproductie van solid state batterijen

Dat moet in 2024 leiden tot een eerste pilootproject en in 2028 de marktintroductie van het nieuwe type batterijen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 april 2022
  • Toekomst
  • 4.089 weergaven

Solid state batterijen worden beschouwd als een beloftevolle technologie voor elektrische auto’s. Omdat ze geen gebruik maken van vloeibare elektrolyten, bieden ze immers heel wat voordelen: ze hebben een hogere energiedensiteit, laden sneller op, zijn potentieel veiliger en kunnen gemaakt worden met minder materialen. Maar natuurlijk zijn er ook kritische stemmen rond het onderwerp en staat de technologie nog niet helemaal op punt voor batterijen die gebruikt kunnen worden in auto’s.

Een eerste stap

Nissan kondigde eind vorig jaar 4 elektrische conceptmodellen aan met de belofte dat het tegen 2028 solid state batterijen zou gebruiken in heel wat voertuigsegmenten. Het project voor de ontwikkeling van prototypes van die batterijen dat het Nissan Research Center in de Japanse Kanagawa prefectuur nu start, moet ervoor zorgen dat het merk die belofte kan waarmaken. Het doet onderzoek naar materialen en productieprocessen die vanaf 2024 in de praktijk gebracht kunnen worden bij de start van de pilootproductie in de fabriek in Yokohama. Ook andere autogroepen zijn bezig met de ontwikkeling, soms zelfs voor gebruik in stadsbussen...


Nissan gelooft dat het de kost van zijn solid state batterijen in 2028 kan beperken tot $ 75 per kWh en daarna zelfs tot $ 65 per kWh, waardoor elektrische auto’s volgens het merk een gelijkaardig kostenplaatje zullen hebben als benzinemodellen. Als ze dan ook nog eens sneller opladen, worden elektrische auto’s voor veel mensen haalbaarder dan vandaag.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Nissan.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km