Nissan X-Trail: kleine avonturier voor grote gezinnen

7 zitplaatsen, e-Power en 100% elektrische vierwielaandrijving: het zijn allemaal troeven van de nieuwe Nissan X-Trail!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 06 september 2022
  • Lancering
  • 2.566 weergaven

Na zijn debuut te hebben gemaakt op de Japanse markt, wordt de 4e generatie Nissan X-Trail nu gelanceerd in Europa met een heel pak nieuwigheden. Het exterieur is nieuw, gespierd en robuust, maar het interieur is quasi identiek aan dat van de nieuwste Qashqai. De digitale tellers en het centrale display meten allebei 12,3 inch en die laatste kan ook geconnecteerd worden met draadloze Apple CarPlay en Android Auto. Deze schermen kunnen nog worden ondersteund door een head-up display van 10,8 inch, het grootste in zijn segment. En het is niet enkel de technologie aan boord die beide SUV’s van Nissan gemeen hebben...

Milde of complexe hybridisatie

De X-Trail is beschikbaar met twee motorisaties. Om te beginnen is er een 1,5 liter turbobenzine met een Mild Hybrid-systeem op 12 V, voor een totaal van 163 pk en 300 Nm aan koppel. Deze motorisatie drijft enkel de voorwielen aan via een automatische versnellingsbak. Maar het paradepaardje is wel de e-Power-variant, met dezelfde technologie die we konden ontdekken in de Qashqai. Dezelfde benzinemotor drijft een 204 pk (150 kW) en 330 Nm sterke elektromotor aan voorin. De verbrandingsmotor is echter nooit rechtstreeks verbonden met de wielen, het vermogen dat wordt geleverd komt dus exclusief van de elektromotor.

Eigenwijze vierwielaandrijving

We zijn nog niet helemaal klaar met wat zich afspeelt onder de motorkap, want deze X-Trail kan ook uitgerust worden met dezelfde e-4ORCE-technologie als in de Ariya! Daarbij gaat het om een volledig elektrische vierwielaandrijving. Deze technologie is enkel beschikbaar op de e-Power, aangezien hij een tweede elektromotor toevoegt op de achteras. Het totale vermogen klimt daarmee tot 213 pk (157 kW).Voor (grote) gezinnen

Bovenop de verschillende mogelijkheden onder de kap, zal je ook moeten kiezen in de koffer, aangezien de nieuwe X-Trail met 5 of 7 zitplaatsen beschikbaar is. De derde zitrij is bedoeld voor kinderen of voor in noodgevallen, aangezien hij is ontworpen voor passagiers van minder dan 1,6 m lengte. Als je de derde zitrij neerklapt, ontstaat er een koffervolume van 585 liter. Nissan heeft deze SUV ontworpen als gezinswagen, aangezien de achterdeuren tot 90° openen, wat praktisch om bijvoorbeeld een kind in een kinderstoel te plaatsen. Het is nu alleen nog wachten op de prijs en wanneer hij bij de dealers zal arriveren. Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Nu de 50ste verjaardag van de R5 stilaan op zijn einde loopt, maken we van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer de meest indrukwekkende versie te belichten aan de hand van 4 iconische versies.

BMW: koop minder nieuwe auto’s

BMW: koop minder nieuwe auto’s

Een gek advies van een autobouwer, maar duurzaam is het wel.

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Helaas niet in een sportieve coupé, wel als ‘range extender’ voor de MX-30.

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Een project dat het op poten zet in samenwerking met Giugiaro

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km