Nog één keer een V12 in de Aston Martin Vantage

Een indrukwekkende combinatie van het kleinste model en grootste motor van de Britse autobouwer... en 333 exemplaren die al allemaal een toekomstige eigenaar hebben.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 18 maart 2022
  • Lancering

Aston Martin lijkt op zoek naar records, want na “de krachtiste SUV ter wereld”, komt het nu met “de krachtigste Aston Martin Vantage ooit”. De compacte 4.0 liter V8 Biturbo van Mercedes maakt daarbij plaats voor de 5.2 liter biturbo V12 van de grotere modellen. Hij levert 700 pk en een koppel van 753 Nm, goed voor een topsnelheid van 321 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden. Dat mag dan maar een paar tienden en een paar km/u sneller zijn dan de versie met V8, de V12 soundtrack is natuurlijk onevenaarbaar. En het is een collectors item, want het is de laatste keer dat Aston Martin de twaalfcilinder in zijn ‘instapmodel’ lepelt.


Geen muurbloempje

#NeverLeaveQuietly is de leuze van Aston Martin bij de voorstelling zijn Vantage V12. Dat slaat waarschijnlijk op melodieuze V12-symfonie, maar het is ook van toepassing op de look van het beest. Met een extra breed koetswerk, een pakket aan aerodynamische aanpassingen (waaronder een knoert van een spoiler) die moeten zorgen voor 204 kg downforce aan topsnelheid en specifieke 21 duim grote wielen maken dat je met deze Vantage niet onopgemerkt kan rondrijden… als dat ooit al het geval was.

Naast de aanpassingen die je kan zien, zorgde Aston Martin ook voor onderhuidse updates om ervoor te zorgen dat het veilig en bruikbaar blijft. Stevigere veren, andere antirolstangen en meer koetswerkstijfheid moeten samen met een nieuwe kalibratie van de stuurbekrachtiging zorgen voor een directer rijgedrag, terwijl een carbonkeramisch remsysteem moet zorgen voor meer stopkracht en een lager onafgeveerd gewicht.

Zegt deze Aston Martin Vantage je wel iets? Pech, want alle 333 exemplaren zijn al verkocht. Op zoek naar een alternatief via VROOM.be dan maar? De Britten starten meteen met de bouw, en de eerste eigenaars zullen nog voor de zomer met een brede een grijns hun exemplaar mee naar huis kunnen nemen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Aston Martin? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Aston Martin-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Aston Martin.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km