Officieel: BMW 3 Reeks en 3 Reeks Touring bijgewerkt

Hij krijgt een technologische update en een sportievere look, maar BMW schrapt wel de handgeschakelde versnellingsbak!

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 18 mei 2022
  • Lancering

De BMW 3 Reeks van de huidige generatie werd voorgesteld in 2018, en dus was het tijd voor een update. Aan de buitenkant gaat dat gepaard met de traditionele facelift-elementen. Zo zijn er onder andere nieuwe bumpers die het koetswerk een sportievere aanblik geven, de lichtblokken zijn aangepast en er komen nieuwe kleuren. 17-duims velgen en het ‘M Shadow Line Hochglänzend’ pakket met zwarte designaccenten zijn voortaan standaard om de sportiviteit nog wat extra in de verf te zetten. De BMW nieren groeien (gelukkig?) niet.

Bye bye, handgeschakelde 3 Reeks

Binnenin valt meteen het BMW Curved Display op, zoals in alle recente modellen van het Beierse merk. Dat bestaat uit een 14,9 duim groot centraal infotainmentscherm (waarmee je ook onder andere ook de temperatuurcontrole in drie zones bedient) en een 12,3 duim groot instrumentenpaneel achter het stuur, die naadloos in elkaar overlopen. Het zit standaard in de vernieuwde 3 Reeks en draait op het nieuwe besturingssysteem van BMW.

BMW zorgde ook voor een nieuw design voor de keuzehendel van de Steptronic achttraps automaat, die een plaats krijgt naast de startknop en de iDrive controller. Niet onbelangrijk, want de BMW 3 Reeks is er voortaan standaard mee uitgerust. De handgeschakelde versnellingsbak wordt dus geschrapt! Dat zagen we eerder al bij Mini, ook van BMW. Onder de motorkap verandert er verder niet veel. Je vindt er nog steeds benzine- en dieselmotoren met 48 Volt Mild Hybrid-technologie en vier plug-in hybrides (320e en 330e, telkens met keuze tussen achter- of vierwielaandrijving). De vermogens lopen op van 150 tot 374 pk.


De vernieuwde 3 Reeks komt officieel in juli op de markt. Prijzen voor België zijn er nog niet, maar in Duitsland kost hij minimaal € 43.900.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW 3 Reeks? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW 3 Reeks-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BMW.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km