Ford heeft zijn nieuwe Mustang aangekondigd. De populaire sportwagen wint aan vermogen en uitrusting, krijgt een specifieke modus om sterke chrono’s neer te zetten, en krijgt een nieuwe automaat. Het gaat weliswaar om wijzigingen aan de Amerikaanse versie. Hopelijk volgt de Europese versie in zijn kielzog…

Francois Piette
27/07/2017 14:59:08

Het belangrijkste nieuws eerst: de V8 wint aan vermogen. Hij is nog steeds 5 liter groot maar produceert voortaan een dertigtal paarden meer: 467 pk. Om die muzikaler te laten klinken, kan je kiezen voor een actieve uitlaat die de stem van de V8 kracht bijzet. Dankzij de nieuwe “Drag Strip”-modus kan je zuivere, bliksemsnelle sprints trekken en in ongeveer 4 seconden 100 km/u halen.

De viercilinder EcoBoost is er ook nog steeds: de 2.3 produceert nog altijd ongeveer 320 pk. De versnellingsbak wijzigt wel: er komt een nieuwe automaat met 10 versnellingen.

Veiliger

De wijzigingen gaan verder dan enkele technische details en esthetische evoluties (scherpere lijnen, vier uitlaatpijpen voor de V8 en gereviseerde led-lampen). Ford versterkt ook zijn veiligheidsarsenaal: er komt een nieuw remhulpsysteem met voetgangerherkenning. Daar voegt Ford nog een aanrijdingswaarschuwing, rijstrookassistentie en vermoeidheidsherkenning aan toe.

Starten met je smartphone

Het volledig gereviseerde multimediasysteem is voortaan 12 duim groot en het digitale instrumentenpaneel is voortaan personaliseerbaar. Je Mustang sluiten, starten of terugvinden via je smartphone gaat vanaf nu ook.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.