Officieel: dit is de Mercedes A-Klasse Sedan

De gloednieuwe Mercedes A-Klasse krijgt in Europa eindelijk zijn vierdeursversie. Die is luxueuzer, ruimer en aerodynamischer.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 26 juli 2018
  • Lancering

Dat deze A-Klasse Sedan de meest aerodynamische auto ter wereld is, wisten we al. Ook dat hij al enkele maanden rondrijdt op de Chinese markt. Met langere wielbasis weliswaar, want de versie voor Europa krijgt dezelfde wielbasis als de vijfdeurs. De Mercedes A-Klasse krijgt dus een wielbasis van 2,73 meter.

Grotere koffer

Vergis je niet: dit is de berlineversie van de A-Klasse en niet de CLA. Dat wordt namelijk een echte vierdeurscoupé. Verwarrend, maar de A-Klasse Sedan is eigenlijk de traditionele sedan. Hij is 13 centimeter langer dan de vijfdeurs en zijn koffervolume stijgt van 370 naar 420 liter.

Mini-C-Klasse

De sedanversie levert nog voordelen op: meer ruimte voor de passagiers achteraan. Volgens Mercedes is de hoofdruimte achteraan de ruimste in zijn categorie. Verder is het interieur identiek aan dat van de vijfdeurs. Nog steeds een futuristisch dashboard dus, met twee schermen voor de tellers en het infotainmentsysteem.

“Hey Mercedes”

De schermen krijgen standaard het MBUX-systeem, dat onder meer reageert op stemcommando’s. “Hey Mercedes” zeggen is voldoende om de auto iets te vragen. Er is onder meer ook nog een adaptieve snelheidsregelaar met rijstrookhulp, een noodremhulp en assistentie om van rijstrook te wisselen.

Benzine of diesel

Onder de kap van deze A-Klasse Sedan zitten dezelfde motoren als in de vijfdeurs: viercilinders op benzine en diesel. Bij de lancering zijn er twee motoren: een 1.3 benzine van 163 pk in de A 200 en een 1.5 diesel van 116 pk in de A 180d. Beide motoren zijn gekoppeld aan een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Morgan XP-1: elektrische Super 3 weegt minder dan 700 kilo

Morgan XP-1: elektrische Super 3 weegt minder dan 700 kilo

Een lichte elektrische wagen maken is wel degelijk mogelijk, zo bewijzen de Britse ambachtsmerken. Na Caterham is het namelijk aan Morgan om zijn visie op een elektrische funauto voor te stellen met de XP-1.

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Manhart V 350: het minibusje voor mensen met haast

Manhart V 350: het minibusje voor mensen met haast

De Duitse tuner Manhart neemt even een zijsprongetje van supersnelle BMW’s met deze V 350, een V-Klasse voor wie een beetje extra sport wil op zijn minibusje. Een busje met 585 Nm...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km