Officieel: dit is de nieuwe Subaru Impreza

En die is meteen ook voorgesteld als sportieve(re) ‘RS’-uitvoering. Of hij ook naar Europa komt, dat is een andere vraag…

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 18 november 2022
  • Lancering

In Europa is de Impreza al een tijdje niet meer verkrijgbaar, maar ooit was hij één van de belangrijke modellen in de catalogus van het Japanse merk. Op het Salon van Los Angeles is nu de volledig nieuwe, zesde generatie van het model voorgesteld, die heel wat deelt met de eerder voorgestelde Crosstrek. Dringt een herintroductie op de Europese markt zich op, na een lancering aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in de lente van 2023?

Zonder elektrificatie...

Dat zou in elk geval een opsteker zijn voor Subaru, dat in onze contreien kampt met beperkte verkoopresultaten, ondanks de kwaliteiten van de modellen. De nieuwe Impreza is er bovendien enkel als hatchback, een segment dat populairder is dan de vierdeurs koetswerken waarmee hij in het begin geleverd werd. Het koetswerk is daarbij 10% stijver dan de uitgaande generatie. Er is zelfs een sportieve RS-versie (neen, geen legendarische STI), waarbij de 152 pk sterke 2 liter viercilinder boxermotor plaats maakt voor een 182 pk sterk 2.5 liter blok met dezelfde cilinderconfiguratie, bedien gekoppeld aan een CVT-versnellingsbak.

...(voorlopig) niet voor Europa

Maar net bij dat motorenpalet zit het probleem voor een introductie op de Europese markt. Zonder elektrificatie is de nieuwe Impreza een vogel voor de kat op de Europese markt. Ook al omdat de Impreza voorzien is van Subaru’s vierwielaandrijving, die dan wel zorgt voor een efficiënt weggedrag, maar niet meteen gunstig zijn voor het verbruik en de CO2-uitstoot. Misschien kan de e-Boxer, die te vinden is in de Forester, soelaas bieden en ervoor zorgen dat ook wij opnieuw kunnen genieten van de kwaliteiten van de Impreza?


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Subaru? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Subaru-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km