Officieel: dit is de nieuwe Suzuki Jimny

De Suzuki Jimny is het miniatuurequivalent van de Land Rover Defender en de Mercedes G-Klasse: een legendarische terreinwagen die over de hele wereld wordt geapprecieerd. Na een lange carrière maakt de sympathieke Jimny nu plaats voor een opvolger.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 19 juni 2018
  • Lancering

Suzuki werd ongetwijfeld gedwongen door de verschillende gelekte foto’s op het internet om de eerste officiële beelden van de nieuwe Jimny nu al vrij te geven. De nieuwkomer blijft trouw aan het vierkantige karakter van zijn voorganger. Een contrasterende dakkleur moet hem wel een modernere look geven.

Gemoderniseerd

De buitenkant wijzigt dus niet drastisch, maar binnenin merk je de generatiewissel wel duidelijker: de eerste foto’s tonen een touchscreen dat we uit de Baleno en Swift kennen en dat centraal op het dashboard staat. De connectiviteit gaat er dus met rasse schreden op vooruit. Verder blijft de interieurpresentatie relatief klassiek.

Ladderchassis

De technische specificaties van de nieuwe Jimny houdt Suzuki nog even voor zich. Wel leren we al dat de terreinwagen op een ladderchassis blijft staan en dat hij inschakelbare vierwielaandrijving krijgt met een gamma korte verhoudingen. Over de motor is er nog niets geweten. Maar wellicht worden dat de nieuwe DualJet en Boosterjet-motoren uit de rest van het Suzuki-gamma.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km