Officieel: Ford Mustang, gespierder dan ooit!

Deze 7de generatie heeft nog de ‘goeie ouwe’ atmosferische V8 onder de motorkap!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 15 september 2022
  • Lancering

De legendarische 'Pony Car', waarvan in zijn bijna 60-jarige carrière bijna 10 miljoen exemplaren zijn verkocht, is terug voor een 7de generatie! En puristen moeten zich geen zorgen maken, het hart van 's werelds best verkochte sportcoupé kan nog steeds kloppen op het ritme van een atmosferische V8. Aan de buitenkant is er geen twijfel mogelijk, dit is een Mustang! Het interieur is dan weer een technologische stap in de toekomst dankzij de dubbele 12,4 en 13,2 duim grote schermen. Op de middentunnel biedt Ford nog steeds de keuze tussen een 10-traps automaaat en een handgeschakelde zesversnellingsbak!


Amerikaanser kan bijna niet...

Onder de motorkap vinden we, net als bij de vorige generatie, een viercilinder EcoBoost of de befaamde 5-liter Coyote V8, krachtiger dan ooit! Ford belooft ook evenveel dynamiek in rechte lijn en in bochten, onder andere dankzij een levendigere en preciezere besturing. Om indruk te maken heeft deze nieuwe Mustang ook een "Remote Rev" functie waarmee de motor met een knop op de sleutel van op afstand kan worden gestart en op toeren gebracht.


Coupé en Convertible

Ford grijpt deze feestelijke voorstelling ook aan om de cabrioversie te onthullen. Die krijgt dezelfde motoren als zijn tweelingbroer met vast dak. Elk blok krijgt een specifieke grille en voorbumper, hoewel de coupé in een unieke versie verkrijgbaar zal zijn...

Een donker paard... 

Die speciale versie is de Mustang 'Dark Horse', voor de liefhebbers van het betere circuitwerk! Zijn V8 is herwerkt om nog meer vermogen te leveren! Hij is standaard uitgerust met een specifieke handgeschakelde versnellingsbak met een unieke 3D-geprinte hendel. De 10-traps automaat is ook leverbaar in optie. Het volledige koelsysteem is verbeterd, het onderstel is stijver en achteraan zit een Torsen-differentieel. Zie je wat lijkt op een handrem? Dat is eigenlijk een elektronische drifthendel om, zoals de naam al zegt, spectaculaire slippertjes te maken!

Komt hij of komt hij niet? 

Ford heeft de 7de generatie van de Mustang onthuld, maar nog niet alles verteld... De technische specificaties, prijzen en versies die de Atlantische Oceaan zullen oversteken, die moeten we nog ontdekken....


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Mustang? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Mustang-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km