Officieel: Ford Ranger, sterke comeback!

De populaire pick-up van Ford, de Ranger, is helemaal nieuw. Maar terwijl deze vierde generatie er op alle vlakken op vooruitgaat, zal je wel nog wat geduld moeten hebben…

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 24 november 2021
  • Lancering
  • 2.825 weergaven

De Ranger is een wereldwijd succes voor Ford. Deze pick-up wordt in meer dan 180 landen verkocht. Hij maakte, zij het met vertraging, ook zijn opwachting in de Verenigde Staten, als ‘kleine broertje’ van de populaire F-150. 

Marktleider in Europa

In Europe blijft de Ranger ontegensprekelijk marktleider in zijn segment. De huidige generatie is momenteel goed voor een marktaandeel van bijna 40%! Deze derde generatie blijft echter nog een tijdje op de markt, want het nieuwe model kan pas eind 2022 besteld worden voor levering in 2023. 

Verlengde wielbasis

Qua stijl werd de Ranger ontworpen om “vertrouwen te wekken”. Op technisch vlak staat hij op een chassis met een 5 cm langere wielbasis en met 5 cm extra spoorbreedte. De ingenieurs van Ford hebben de schokdempers van de achterophanging ook naar de buitenkant van de chassisbalken verplaatst om de Ranger een beter weggedrag te bezorgen. Het voorste gedeelte van de structuur werd trouwens herwerkt om plaats te maken voor een V6 en “andere aandrijfmogelijkheden”. Een plug-in hybride zou later zijn opwachting maken in de catalogus van de Ranger. 

2.0 of 3.0 l

In eerste instantie zal deze nieuwe Ranger in Europa verkrijgbaar zijn met een 2.0 liter grote viercilinder diesel met enkele of dubbele turbo. Het grote nieuws is de komst van een 3.0 liter V6 turbodiesel onder de motorkap van de Ranger. 

Klanten krijgen ook de keuze uit twee systemen voor de vierwielaandrijving: een elektronisch inschakelbaar systeem dat ook tijdens het rijden ingeschakeld kan worden of een nieuw systeem met permanente vierwielaandrijving. 

12 duim

Vooral het interieur van deze nieuwe Ranger onderscheidt zich van zijn voorganger met de integratie van verschillende geconnecteerde features (SYNC 4) en grote schermen. De bestuurder vindt voor zijn neus een digitale tellerpartij, terwijl een grote verticale tablet van 10,1 of zelfs 12 duim groot zijn opwachting makt op de middenconsole. 

Praktischer

De Ranger blijft natuurlijk vooral een werkpaard. Deze vierde generatie profileert zich als praktischer dan ooit dankzij een aantal nieuwe snufjes. De 5 cm bredere laadbak zorgt ervoor dat grote bouwplaten platgelegd kunnen worden. Er is ook een stevigere plastic laadbakbekleding, nieuwe verankeringspunten en een nieuw systeem voor het indelen van de laadbak of nog een achterklep die dienst kan doen als mobiele werkbank dankzij een geïntegreerde meetlat en klemmen. 


De nieuwe Ranger zal gebouwd worden in de Ford-fabrieken in Thailand en Zuid-Afrika. Hij zal trouwens ook dienstdoen als basis voor de volgende generatie van de Volkswagen Amarok.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Ranger? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Ranger zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alpine A110, technische en technologische update

Alpine A110, technische en technologische update

Alpine vernieuwt het A110-gamma en maakt van de gelegenheid gebruik om wat extra peper toe te voegen aan het recept van zijn sportwagen.

Officieel: Kia Niro, spannender dan ooit!

Officieel: Kia Niro, spannender dan ooit!

De nieuwe generatie van de Niro is enkel enkel verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride of puur elektrisch. En ook zijn styling wordt spannender!

Renault AIR4: de 4L… klaar om te vliegen

Renault AIR4: de 4L… klaar om te vliegen

Deze AIR4 wil tot 700 meter hoogte gaan!

Suzuki S-Cross: assertievere blik

Suzuki S-Cross: assertievere blik

Suzuki onthult de nieuwe generatie van zijn S-Cross. Die wordt voorgesteld als een “echte SUV” met een vernieuwend design. Hij wordt exclusief aangedreven door een 1.4 liter turbobenzine 48 Volt microhybride.

Aanbevolen tests voor jou

3,4 /5 Test: Citroën ë-Berlingo, elektrisch met het hele gezin

Test: Citroën ë-Berlingo, elektrisch met het hele gezin

Na de ë-C4 komt Citroën met een puur elektrische variant van zijn meest populaire bestelbreak. Deze volledig uitstootvrije ë-Berlingo is een opsteker voor kroostrijke gezinnen op zoek naar een auto die zowel schoon als praktisch is.

3,9 /5 Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Terwijl de 1-Reeks een brave voorwieltrekker is geworden heeft BMW voor zijn nieuwe 2-Reeks vastgehouden aan een achterwielaangedreven architectuur. Maar weet die nog steeds de “Freude am Fahren” te bieden die het merk zo dierbaar is?

3,4 /5 Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Om hulde te brengen aan het huidige Ranger-gamma en eraan te herinneren dat er nog exemplaren te koop zijn, heeft Ford niet minder dan 4 speciale edities voorgesteld! We gaan op pad met de Wolftrack, Stormtrak, Raptor SE en MS-RT!

4,0 /5 Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Hij is agressiever, sportiever en dynamischer, maar toch gedraagt deze GT-versie van de Amerikaanse SUV zich niet zoals de ontembare volbloed die we hadden verwacht…

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
In Nederland kunnen nu ook niet-Tesla’s gaan Superchargen

In Nederland kunnen nu ook niet-Tesla’s gaan Superchargen

Zoals beloofd stelt Tesla zijn Supercharger-snellaadnetwerk open voor auto’s van andere merken. De Texanen beginnen voorzichtig, met een proefproject in Nederland.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

In zijn 26-jarige carrière heeft de Range Rover Classic de reputatie gekregen dat hij de uitvinder was van het segment van de luxe-SUV. Hij voelt zich net zo goed in zijn sas in de chicste winkelstraat als in de wildernis en kan echt alles, zoals bijvoorbeeld zijn bestuurder een nog coolere uitstraling geven.

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

De Japanse merken kunnen, nog maar eens, uitstekende resultaten voorleggen in deze nieuwe betrouwbaarheidsstudie.

Toekomstig collectors’ item: Lotus 2 Eleven, radicaler wordt het niet

Toekomstig collectors’ item: Lotus 2 Eleven, radicaler wordt het niet

In 2007 stelde Lotus op het salon van Genève een radicaal model voor, bedoeld om asfalt te gaan verslinden op circuits: de Lotus 2 Eleven. Verrassend voor een auto van dit kaliber is dat bepaalde exemplaren – voor een heel redelijke meerprijs – gehomologeerd waren voor de openbare weg.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 17.990
2020

Diesel, Manueel

€ 31.250
2021
70 km

Elektrisch, Automaat

€ 35.990

Diesel, Automaat

€ 69.900
2021
56 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 85.900
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 239.900
21.000 km

Elektrisch, Automaat

€ 16.900
575 km

Diesel, Manueel

€ 17.900
99.856 km