Officieel: Hyundai Kona, nog meer stijl!

De eerste generatie van de Hyundai Kona wist zich al te onderscheiden door zijn charismatische stijl. Voor zijn tweede generatie doet de compacte Koreaanse SUV er nog een schep bovenop!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 20 december 2022
  • Toekomst

Helaas zal hij nog niet te zien zijn op de Hyundai-stand tijdens de Brussels Motor Show 2023, maar we krijgen in deze eindejaarsperiode wel al het nieuwe gezicht van de tweede generatie van de Kona te zien. Terwijl de nieuwe Kona in zijaanzicht redelijk trouw blijft aan de huidige generatie, evolueert de voorkant sterker met de toepassing van een indrukwekkende dunne lichtstrook. Een element dat ook aan de achterkant terug te vinden is.

Vier versies

Hyundai heeft al bevestigd dat de nieuwe Kona leverbaar blijft in vier varianten: elektrisch, hybride, benzine en een sportieve N-Line. Alle vier de varianten zullen specifieke esthetische details krijgen. Over een opvolger voor de explosieve Kona N rept Hyundai (nog) met geen woord.

+ 15 cm

Behalve de stijl zijn ook de afmetingen van de Kona veranderd. Niet echt een verrassing gezien de komst van de Bayon in de Hyundai-catalogus, met een vergelijkbare grootte als de Kona. Voor zijn tweede generatie groeit de Kona met 15 cm tot 4,36 m (tegen 4,18 m voor de Bayon). Zijn wielbasis is 6 cm langer, wat moet zorgen voor meer ruimte op de achterbank. Hyundai belooft ook een "grotere koffer", zonder daarbij een cijfer te noemen.

Hyundai belooft meer details over de nieuwe Kona "in de komende maanden".


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Hyundai Kona? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Hyundai Kona-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km