Officieel: Maserati Grecale, een nieuwe wind

Maserati zag zich verplicht om de officiële voorstelling uit te stellen omwille van een tekort aan chips om hem te assembleren. Maar eindelijk is hij er, de Grecale!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 22 maart 2022
  • Lancering

Dit is de nieuwste in het gamma van het merk met de drietand: de Maserati Grecale! Zijn naam deelt hij met een mediterraanse wind, en hij moet een nieuwe wind doen waaien bij het Italiaanse merk. Hij moet immers de verkoop van de autobouwer opkrikken en de eerste elektrische SUV van Maserati worden! Net als de Porsche Macan, zijn rechtstreekse concurrent.

Sobere look

Met zijn lengte van 4,846 meter flirt hij met de grenzen van zijn segment. Hoewel zijn look niet revolutionair, is zijn uiterlijk toch elegant. Aan de achterkant herinneren de boemerangvormig lichten volgens Maserati aan de 3200 GT. Maar ons doet hij eerder denken aan een mini-Levante. De wielbasis is 2,9 m lang! Dit moet plaats maken voor de batterij van de elektrische versie, maar ook de interieurruimte.

Welkom in de toekomst! 

Terwijl het koetswerk niet revolutionair is, maakt het interieur een ongelooflijke technologische sprong vooruit. Alles is nieuw! Behalve misschien de klok op het dashboard, maar zelfs die is digitaal geworden. Er zijn niet één, niet twee, maar drie schermen! De klok niet meegerekend... De tellers zijn digitaal, het centrale scherm is 12,3 duim groot en daaronder zit een derde scherm van 8,8 duim dat o.a. de airconditioning regelt.

Bewoond door Nettuno 

Bij de lancering zal de Grecale verkrijgbaar zijn in drie uitrustingsniveaus: GT, Modena en Trofeo. De eerste twee krijgen de viercilinder hybride van de Levante en de Ghibli. Hij ontwikkelt 300 pk in de GT en 330 pk in de Modena. Daarmee sprint hij naar 100 km/u in respectievelijk 5.6 en 5.3 seconden. De Trofeo-versie krijgt een afgeleide van de Nettuno 3.0 V6 uit de MC20! Deze motor levert 530 pk en 620 Nm koppel. Daarmee kan de Grecale in 3,8 seconden de 100 km/u bereiken en is hij tot 285 km/u snel! Genoeg om zelfs de Macan GTS naar de kroon te steken...

En dat is nog niet alles! 

Binnen een jaar zal de Grecale ook als 100% elektrische versie verkrijgbaar zijn, Folgore genaamd! Hij moet worden voorzien van een immense 105 kWh batterij en een 400V architectuur bieden. Vandaar de grote wielbasis... Meer informatie over de elektro-versie volgt binnenkort, net als de prijzen van de hele reeks.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Maserati? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Maserati-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km