Officieel: Toyota Aygo X, leuk en gespierd!

Met de toevoeging van een X in zijn naam wordt de Aygo stadswagen hoger, ruimer en plezanter dan ooit!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 november 2021
  • Lancering
  • 5.964 weergaven

De derde generatie van de Aygo lijkt in de vorm van zijn leven! Deze kleine crossover, die gebaseerd is op de concept car met dezelfde naam die in de lente van dit jaar voorgesteld werd, neemt zowat alle trekken over van die conceptversie, inclusief het tweekleurige koetswerk. Toyota wilde een jonge en leuke Aygo, inclusief de kleurkeuze die de autobouwer bestempelt als pittig. En met reden! Vier tinten staan op dit moment op de planning: Cardamom (groen), Chilli (rood), Ginger (grijs) en Juniper (blauw). 

Jong en fun 

Binnenin vinden we een centraal scherm dat 9 duim groot is en draadloos Android Auto en Apple Carplay kan weergeven.

Het zal ook mogelijk zijn om te kiezen voor een groot open dak in stof over zowat de hele lengte van de auto. Een soort crossover die zich een cabrio waant. 

Hij heeft alles van een grote!

Onder zijn gespierde look met uitgesproken wielkasten gaat een voertuig schuil dat veel groter is dan zijn voorganger. De nieuwkomer is 3,7 meter lang, en meet daarmee 23,5 cm langer dan de Aygo die hij vervangt; hij is ook 12,5 cm breder en pakt uit met een 60 liter grotere koffer die een totale capaciteit biedt van 231l. Als crossover is hij natuurlijk ook 5 cm hoger. Het is al de derde wagen van het merk die gebouwd wordt op het nieuwe GA-B platform, dat de Aygo X deelt met de Yaris en diens Cross-versie. 

Iedereen gelijk voor de wet

Het kleurenpalet mag dan levendig zijn, uitgebreid is het op dit moment niet. Onder de motorkap is er nog minder keuze, want er is slechts één blok. De auto die minder dan een ton weegt, wordt altijd aangedreven door een 3-cilinder van 1.0 liter die 72  pk en 93 NM koppel levert. De Aygo X verbruikt, gemeten volgens de WLTP-norm, 4,7 liter per 100 km en stoot 107 gram CO2 uit per kilometer. 

Van bij ons


Nog een leuk detail: dit is de eerste Toyota die volledig ontwikkeld en getekend is in België. Hij zal bij de dealer staan in 2022, maar de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Een project dat het op poten zet in samenwerking met Giugiaro

BMW: koop minder nieuwe auto’s

BMW: koop minder nieuwe auto’s

Een gek advies van een autobouwer, maar duurzaam is het wel.

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Nu de 50ste verjaardag van de R5 stilaan op zijn einde loopt, maken we van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer de meest indrukwekkende versie te belichten aan de hand van 4 iconische versies.

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Helaas niet in een sportieve coupé, wel als ‘range extender’ voor de MX-30.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km