Officieel: Toyota Aygo X, leuk en gespierd!

Met de toevoeging van een X in zijn naam wordt de Aygo stadswagen hoger, ruimer en plezanter dan ooit!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 november 2021
  • Lancering

De derde generatie van de Aygo lijkt in de vorm van zijn leven! Deze kleine crossover, die gebaseerd is op de concept car met dezelfde naam die in de lente van dit jaar voorgesteld werd, neemt zowat alle trekken over van die conceptversie, inclusief het tweekleurige koetswerk. Toyota wilde een jonge en leuke Aygo, inclusief de kleurkeuze die de autobouwer bestempelt als pittig. En met reden! Vier tinten staan op dit moment op de planning: Cardamom (groen), Chilli (rood), Ginger (grijs) en Juniper (blauw). 

Jong en fun 

Binnenin vinden we een centraal scherm dat 9 duim groot is en draadloos Android Auto en Apple Carplay kan weergeven.

Het zal ook mogelijk zijn om te kiezen voor een groot open dak in stof over zowat de hele lengte van de auto. Een soort crossover die zich een cabrio waant. 

Hij heeft alles van een grote!

Onder zijn gespierde look met uitgesproken wielkasten gaat een voertuig schuil dat veel groter is dan zijn voorganger. De nieuwkomer is 3,7 meter lang, en meet daarmee 23,5 cm langer dan de Aygo die hij vervangt; hij is ook 12,5 cm breder en pakt uit met een 60 liter grotere koffer die een totale capaciteit biedt van 231l. Als crossover is hij natuurlijk ook 5 cm hoger. Het is al de derde wagen van het merk die gebouwd wordt op het nieuwe GA-B platform, dat de Aygo X deelt met de Yaris en diens Cross-versie. 

Iedereen gelijk voor de wet

Het kleurenpalet mag dan levendig zijn, uitgebreid is het op dit moment niet. Onder de motorkap is er nog minder keuze, want er is slechts één blok. De auto die minder dan een ton weegt, wordt altijd aangedreven door een 3-cilinder van 1.0 liter die 72  pk en 93 NM koppel levert. De Aygo X verbruikt, gemeten volgens de WLTP-norm, 4,7 liter per 100 km en stoot 107 gram CO2 uit per kilometer. 

Van bij ons


Nog een leuk detail: dit is de eerste Toyota die volledig ontwikkeld en getekend is in België. Hij zal bij de dealer staan in 2022, maar de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km