Met een oldtimer rijden… van in je salon?

Dat kan vanaf nu…

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 08 september 2021
  • Divers
  • 3.989 weergaven

Een klassieke auto bezitten wordt stilaan een luxe. De prijzen van sommige modellen schieten namelijk door het plafond terwijl de strengere wetten rond CO2-uitstoot, de steeds hogere brandstofprijzen en de nood aan een garage of toch op zijn minst een overdekte staanplaats de liefde voor oude auto’s altijd maar duurder maakt.

Wie minder gefortuneerd is, kan zich troosten met een simulatiegame zoals Forza Motorsport 4 of Gran Turismo 7. Wie echter zonder problemen de eindjes aan elkaar weet te knopen en toch fan is van simulatoren, zal verzot zijn op dit jongste accessoire uit Italië.

Traditie en hightech

De prachtige simulator is de vrucht van de verbeelding van Fritz Kaiser, een ondernemer uit Liechtenstein met een passie voor mooie auto’s. Om zijn plan concreet te maken, is hij in zee gegaan met de Italianen van Racing Unleashed uit Maranello en met de Roemeense ontwikkelingsstudio Kunos Simulazioni. Het ‘interieur’ is van de hand van Pininfarina en Zagato (jawel) en geïnspireerd op legendarische modellen uit de jaren ’50 en ’60.

De met leder beklede bestuurdersstoel staat achter een retro-stuurwiel. Er zitten pedalen en een ‘echte’ versnellingsbak in om de beleving zo realistisch mogelijk te maken. Het geheel is tot slot uitgerust met een groot gebogen scherm, dat garant staat voor een totale onderdompeling.

Kaiser wil een hele gemeenschap van spelers creëren en zo online races en competities inrichten. De simulator krijgt zelfs een specifieke app waarmee je commentaar kan geven op de race en kennis kan maken met de andere deelnemers.

De mooie speetjes worden van 15 tot 19 september voorgesteld in het Zwitserse Sankt-Moritz. Geïnteresseerden kunnen daar het stuur nemen en spreken met de ontwikkelaars. Wie zo’n chique stoel wil, moet wel een cheque kunnen tekenen van 110.000 tot 138.000 euro… Voor dat bedrag zullen sommigen toch liever een echte auto kopen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: The Classic Car Trust.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km