Ontdek de 6 geheimen van de nieuwe Renault Mégane E-Tech

Het 100 % elektrische model heeft meer dan één verrassing in petto!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 22 februari 2022
  • Lancering
  • 5.860 weergaven

Enkele dagen geleden stelde Renault de nieuwste generatie van zijn Mégane voor. Een 100% elektrisch model dat, voorlopig, samen met de in 2016 gelanceerde bestaande versie in het aanbod blijft. Bij de lancering in het Zuiden van Spanje kon VROOM dit compacte ‘made in France’ model ontdekken op een parcours van honderden kilometers. De ideale gelegenheid ook om je alle geheimen van het model te laten ontdekken, waarmee de Mégane E-Tech zich kan onderscheiden van de concurrentie.

1. Lindehout in het interieur

Terwijl plastic en gerecycleerde materialen overheersen in het interieur van recent gelanceerde modellen, zet Renault in op hout! Maar niet zomaar hout. Vergeet wortelnotenhout en andere edele houtsoorten, voor de Mégane gaat Renault voor lindehout. Afkomstig uit duurzame bossen wordt het met een laser in dunne plakjes gesneden en daarna bewerkt zodat het aanvoelt als een textiel.

2. Een haan op de voorruit

De trend werd onlangs door Mercedes-Benz gelanceerd. Het merk met de ster signeert zijn voorruiten nu met een G. Daimler in handgeschreven letters. En eerbetoon aan Gottlieb Daimler, de stichter van het gelijknamige merk dat na de fusie met Benz & Cie in 1926 herdoopt werd tot Daimler-Mercedes-Benz. Renault trekt dan weer de Franse kaart met een gestileerde haan die in de voorruit aan de bestuurderskant verwerkt is. Een manier om de Franse herkomst en fabricage van de wagen te benadrukken.

3. Het stuur is niet rond!

Renault koos bij de Mégane E-Tech voor een origineel stuur, dat licht afgeplat is in aan de boven- en onderkant. Hoewel dit als licht storend ervaren kan worden tijdens de eerste kilometers, raak je al snel gewend aan deze bijzondere vorm, die goed in de hand ligt.

4. Een zeer dynamische stuurbekrachtiging

Om aan de behoeften van dynamische rijders te voldoen, hebben de ingenieurs van het merk gekozen voor een nieuwe elektrische stuurbekrachtiging met een reductieverhouding van amper 12, de laagste op de markt. Tijdens het rijden vertaalt zich dat in een veel reactiever en directer stuurgedrag. En dat komt het rijplezier ten goede!

5. Een 'levende' interieurverlichting

Living Lights is de naam van de sfeerverlichting aan boord van de Mégane E-Tech, gebaseerd op het biologische ritme van het menselijke lichaam gedurende 24 uur. Volgens Renault zal dit "het welzijn van de passagiers verbeteren". De binnenverlichting, met lichtstrips in het dashboard, de deurpanelen en de smartphonehouder, is overdag en 's nachts verschillend en verandert om de 30 minuten automatisch van kleur!

6. Een batterij op de juiste temperatuur

Om het opladen van de batterij te optimaliseren, en dus zo efficiënt mogelijk te maken, is de Mégane uitgerust met een preconditioneringssysteem. Hoe werkt het? Concreet brengt het systeem de batterij op de juiste temperatuur wanneer in het navigatiesysteem een laadstation gekozen wordt, zodat zijn laadcapaciteit optimaal is en ook de oververhitting van de batterijen wordt beperkt. 

Tot nu toe zijn er meer dan 300 patenten aangevraagd voor het CMF-EV platform dat voor de nieuwe Mégane E-Tech gebruikt wordt. Die beschermen een reeks innovaties met betrekking tot de motor, het oplaadsysteem, de batterij, het thermisch beheer, de architectuur en de akoestiek.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

En hij krijgt geen extra vermogen, wat zeldzaam is bij de tuner! Zijn koetswerk krijgt daarentegen wel een speciale behandeling…

Vergeten model: Mitsubishi Pajero I, de prijzen van de Koning van de Dakar exploderen!

Vergeten model: Mitsubishi Pajero I, de prijzen van de Koning van de Dakar exploderen!

Vind je moderne SUV’s saai? Wat denk je dan van een échte 4x4, een rechttoe rechtaan offroader? Een model waarvan de naam respect afdwingt en waarvan het palmares onder andere twee overwinningen in de Parijs-Dakar telt? Ga er dan nu voor, nu het nog kan: de prijzen van de eerste generatie van de Pitsubishi Pajero, de L040, exploderen!

De Tesla Cybertruck en Semi komen binnenkort!

De Tesla Cybertruck en Semi komen binnenkort!

Dat heeft Elon Musk bevestigd op Twitter

De nieuwe Lamborghini Urus is de snelste op de Pikes Peak!

De nieuwe Lamborghini Urus is de snelste op de Pikes Peak!

De volgende generatie van de Italiaanse SUV werkte de 20 km van het tracé af in 10:32.064 minuten.

Aanbevolen tests voor jou

3,7 /5 Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

De Chinese autobouwer beschikt over een zeldzaam aanbod: een deel-SUV waarop je je kan abonneren! Maar verdient deze plug-in hybride je aandacht?

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

Moet je volgende bedrijfswagen elektrisch zijn en hou je van SUV’s? Dan zouden de BMW iX3 en de Volvo C40 Recharge wel eens deel kunnen uitmaken van je selectie. Maar welke kies je?

3,7 /5 Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Wat is er beter dan een Mustang V8 Convertible om je eigen ‘American Dream’ te beleven? Zeker als je kiest voor het nieuwe California Special-pack dat doet dromen van de Amerikaanse Westkust?

3,6 /5 Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

De Volvo XC40 was in 2021 jaar het tweede meest verkochte model in België en ook de populairste auto in Vlaanderen, Brussel en bij de professionele gebruikers. Met de lancering van een betaalbaardere ‘Single Motor’ 100% elektrische uitvoering zal zijn populariteit in dat laatste segment alleen maar toenemen.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Na de lounges aan zijn laadstations haalt Tesla nu een ander wapen boven om elektrische reizigers bezig te houden: het Super Pool!

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

De meest explosieve uitvoering van de Model S en X vinden eindelijk hun weg naar ons land. Maar hoeveel moet je neertellen om te kunnen genieten van hun 1.020 pk?

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

Een iconisch model en een link met de verongelukte acteur uit de film ‘Fast & Furious’, dat moet veel geld opleveren…

Deze bureaustoel werd ontworpen door Mercedes-AMG

Deze bureaustoel werd ontworpen door Mercedes-AMG

Een rivaal voor het "The Rival Rig" concept dat BMW ontwikkelde.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Hybride - Benzine, Automaat

€ 44.490
2021
21.500 km

Benzine, Manueel

€ 20.990
2021
14.214 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km