Laat je deze vakantie je auto staan en ga je op pad met je tweewieler? Groot gelijk: een motorvakantie geeft je een ultiem gevoel van vrijheid, omdat je licht reist en je je helemaal kunt onderdompelen in je omgeving.

Vroom.be
08/06/2018

Op zoek naar spectaculaire landschappen voor een motorvakantie? Je hoeft geen enorme afstanden af te leggen om je wens uit te zien komen. Wij zetten voor de zomer van 2018 de topbestemmingen voor een motorvakantie op een rijtje.

Zuid-Ierland en de Kerry Ring

Reisafstand: 180 km

Wat is er makkelijker dan één weg te volgen en zo op de mooiste plekken van een land te geraken? Verspreid over 180 kilometer is de ‘Ring of Kerry’ een lange route door Zuid-Ierland met de mooiste kliffen en bergen – meer Iers dan dat wordt het niet. Er zijn erg weinig tankstations langs de route, dus denk eraan om de tank vol te gooien vooraleer je vertrekt en bij iedere pomp die je ziet een benzinestop te maken.

Hou er ook rekening mee dat bepaalde hoofdwegen van de route, vooral de N70, N71 en R562, erg smal en steil kunnen zijn. Vanuit Killarney heb je de mooiste uitzichten op de kliffen en de Atlantische Oceaan. Andere niet te missen uitkijkpunten zijn Carrauntoohil, Kells Bay, Nationaal Park Killarneyk, Ladies View, Ross Castle, Skellig Island en Torc Waterfall.

Frankrijk en de Gorges du Verdon

Reisafstand: 90 km

Bretagne, de Côte d'Azur, de Provence,... Frankrijk heeft veel moois te bieden. Het ontbreekt dan ook niet aan motorvakantieroutes in la douce France. Als er een route is die je een adembenemend uitzicht belooft, dan is dat de Gorges du Verdon.

De natuurlijke grens tussen het departement Var en de Alpes de Haute Provence heeft een hoogte die fantastische panorama’s biedt. Je moet minstens een dag plannen om het weelderige landschap van deze regio’s te waarderen: ga wandelen door de dorpen van Moustiers-Sainte-Marie of zak af naar het strand van Cagnes-sur-Mer.

Duitsland en de Schwarzwaldhochstraße

Reisafstand: 258 km

Wil je je motor echt de sporen geven? Rij dan naar Duitsland. Waar België overal snelheidsbeperkingen oplegt, is dat heel anders in Duitsland: je kunt daar op veel snelwegen zo hard gaan als je wilt – maar hou het veilig.

Maar dat is niet alles: er zijn ook heel wat kleurrijke landschappen om te ontdekken. Zo heeft de regio Badenweiler - Schönau - Schopfheim veel te bieden qua wandelingen. De mooiste landschappen vind je in de Schwarzwaldhochstraße in het Zwarte Woud, een ruige maar toeristische regio met mooie panoramische uitzichten.

De Zwitserse Alpen

Reisafstand: 128 km

De bergpassen van de Zwitserse Alpen zijn de perfecte bestemming voor een motorvakantie dankzij de prachtige besneeuwde bergtoppen en groene natuur. Op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau zijn het dorp Susten en de bergpassen Furka en Grimsel bestemmingen die je niet mag missen op je motor. Hou je van steile bergpassen en schilderachtige berglandschappen, dan is dit een aan te raden regio.

Italië en de Stelviopas

Reisafstand: 320 km

Naast de glooiende heuvels van Toscane is de Stelviopas een circuit dat zich perfect leent voor een motorvakantie. Het is de hoogste pas in de Italiaanse Alpen en ligt 2.758 meter boven de zeespiegel. De kronkelige wegen en vele haarspeldbochten maken dit een spectaculaire route voor motorrijders, die zich uitstrekt over maar liefst 320 kilometer. De route is alleen open tussen juni en oktober en telt niet minder dan 60 bochten.

Spanje en de Ronda

Reisafstand: 106 km

De route Ronda bestaat uit een reeks pittoreske wegen die zich uitstrekken over ongeveer 50 kilometer. De route biedt een adembenemend uitzicht over de Straat van Gibraltar en het Nationaal Park Sierra de Cebolleras. Rijd je de Ronda, dan zie je bergen zover het oog reikt en vang je vaak een glimp van de zee op. Een must op deze route zijn de Witte Dorpjes, eeuwenoude dorpjes die alleen bestaan uit prachtige witte huisjes.

Roemenië en de Transfagarasan-route, van Bascov tot Sibiu

Reisafstand: 100 km

Deze route in het midden van de bergen en op meer dan 2.000 meter hoogte is minder bekend dan de vorige, maar geheel onterecht. De route kenmerkt zich vooral door de eindeloze groene wegen, kronkelende passages en steile hellingen. Vergeet zeker niet het Balea-gletsjermeer als je van prachtig ruwe en groene natuur houdt.

Hoewel deze route uitzonderlijk mooi is, is enige voorzichtigheid gewenst: sommige wegen zijn vrij steil en kronkelig. Om optimaal van deze route te genieten vertrek je best in de ochtend: spectaculaire foto’s verzekerd. Je trekt er best ook een hele dag voor uit.

Kort

Het ontbreekt dus niet aan Europese opties voor de ultieme motorvakantie. Of je nu van bergen, groene landschappen, steile kliffen of het strand houdt, Europa biedt een ontzettend divers scala aan routes en landschappen. Denk er natuurlijk wel aan om je motor goed te controleren vooraleer je vertrek en te zorgen voor een goede uitrusting voor de specifieke route.

Zie jij een motorvakantie na het lezen van dit artikel ook wel zitten, maar ben je nog geen trotse eigenaar van een motor? Vergelijk dan hier alle motorleningen om voor jou de beste optie te kiezen.

Dit artikel is geschreven door TopCompare.be in samenwerking met Vroom.be

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.