Opel Astra Sports Tourer, intelligente extra ruimte

Eindelijk is er een breakversie van de nieuwe Astra. Hij kiest dezelfde motoren als zijn Franse neef Peugeot 308, maar zijn koffer is wel wat slimmer…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 december 2021
  • Lancering

Na de lancering van de berline onthult de Astra nu zijn ‘verhuisversie’. We mogen zeggen dat de designers zich niet zwaar hebben overzet om deze Sports Tourer te bedenken, want het gaat gewoon om een langere Astra. Met uitzondering van de lagere tildrempel dan in de berline, waardoor de nummerplaat naar de kofferklep moest verhuizen, is alles identiek. De achterlichten zijn bijvoorbeeld rechtstreeks overgenomen van de vijfdeurs. Dat neemt niet weg het resultaat verre van onaangenaam is.

Intelligente koffer

Hoewel hij 6 centimeter korter is dan de vorige Astra break, biedt de nieuwkomer een iets groter laadvolume: 608 tot 1.634 liter met alle stoelen neergeklapt. Die ruimte probeert bovendien ‘intelligent’ te zijn: de vloer kan in een handomdraai worden gefixeerd in een hoge of een lage positie, of onder een hoek van 45 graden. En als je het bagagescherm niet nodig hebt, past het onder die vloerplaat, ongeacht in welke positie die staat. Dergelijke praktische details kunnen het verschil maken bij dagelijks gebruik.

Iedereen van de partij

Omdat hij is gebaseerd op hetzelfde platform als de Peugeot 308 neemt hij er ook de motoren van over, met inbegrip van de hybrides. Hij is er dus met diesel- en benzinemotoren van 110 of 130 pk en met plug-inhybrides van 180 of 225 pk. Let er wel op dat de koffer van de PHEV’s door de batterij geen mobiele laadvloer heeft en slechts 548 tot 1.574 liter slikt.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km
€ 56.181
2021
1.500 km