Opel bereidt project 'Olympia' voor.

  • Piette François
  • 27 juni 2001
Allesomvattend initiatief moet ommekeer voor Adam Opel AG inluiden Adam Opel AG is in nauwe samenwerking met GM Europe een grootscheeps project gestart dat Opel en de Europese GM-tak opnieuw winstgevend moet maken. Het plan moet een solide basis leggen voor een gezonde groei in de toekomst. Met dit project dat de naam 'Olympia' meekrijgt, zullen alle activiteiten van de onderneming onder de loep worden genomen. De bedoeling is om de efficiëntie te verhogen en de merknaam te verstevigen. Hoewel 'Olympia'-maatregelen zich in eerste instantie op de Duitse Opel-operaties zullen toespitsen, zal ook de rest van de GM Europe (met inbegrip van Vauxhall en Saab) - wegens de samenwerkingsverbanden met de Duitse Opel vestigingen - er in min of meerdere mate bij betrokken zijn. Het project wordt geleid door een interdepartementale 'Turnaround Board' die voorgezeten wordt door Carl-Peter Forster, de nieuwe baas van Adam Opel AG, en door Pat Campbell, Vice-President Finance bij GM Europe. Aan deze Raad rapporteren een aantal projectteams van wie specifieke voorstellen verwacht worden in de loop van de volgende maanden. Concrete plannen moeten nog worden uitgewerkt waardoor het momenteel onmogelijk is om al de gevolgen in te schatten. Eddy Geysen, Voorzitter en Afgevaardigd Bestuurder van Opel Belgium over deze nieuwe ontwikkeling: "Adam Opel AG rekende vorig jaar met een verlies van 427 miljoen Euro en bevindt zich bijgevolg in een moeilijke financiële situatie. Als grootste onderdeel van de hele GM Europe-groep weerspiegelt zich dat uiteraard in de resultaten van de Europese moederorganisatie. Het is duidelijk dat er iets diende te gebeuren. Wij zijn er echter van overtuigd dat in de globale analyse rekening zal gehouden worden met de sterke prestaties die Opel Belgium de voorbije jaren op het vlak van veiligheid, kwaliteit, productiviteit en kosten geleverd heeft. Dat onze prestaties zowel binnen de GM-gemeenschap als daarbuiten naar waarde geschat worden bleek nog bij de recente erkenning van de Chairman's Honors en de besluiten van een rapport waarbij externe onderzoekers Opel Belgium bij de beste Europese autofabrieken plaatsen. Onze Antwerpse vestiging heeft bijgevolg reeds een heel stuk van de weg afgelegd. Het komt er nu op aan op die ingeslagen weg verder te gaan!". Het project "Olympia" zal een nauwgezet tijdschema volgen. Het doel is om tegen het einde van de zomer over concrete maatregelen te beslissen. De hieruit voortkomende nieuwe structuren en processen zullen gedurende de herfst van dit jaar geïmplementeerd worden. www.Opel.be
Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km