Robin Van den Bogaert
17/10/2012 12:15:57

Opels cabriolet in de middenklasse heet niet langer Astra maar Cascada. Dat is niet het enige nieuws, want de Cascada ruilt het harde TwinTop-dak voor een traditionele en chique stoffen kap.

Heeft de cabriolet met hard plooidak afgedaan in de middenklasse? Het lijkt erop, want na onder meer BMW, Audi en Volkswagen keert nu ook Opel terug naar het vertrouwde recept met het stoffen dak, zoals bij de Kapitän en de Rekord in de jaren vijftig en zestig. Het oogt eleganter, vergt een minder zware constructie en neemt minder kofferruimte in beslag dan een CC-dak.

Met een schakelaar tussen de voorzetels opent en sluit het dak in zeventien seconden tot een rijsnelheid van maximaal 50 km/u. Ook een afstandsbediening in de sleutel is standaard op elke Cascada.  Met gesloten dak biedt de koffer plaats voor 350 liter bagage, met het dak open slinkt dat tot 280 liter.

De neerklapbare achterbank (50/50) zorgt voor extra moduleerbaarheid, automatisch geactiveerde standen achter de achterbank garanderen de veiligheid van de vier inzittenden. Die worden in de watten gelegd met meer ruimte dan in de Astra TwinTop (de wielbasis is 71 mm langer), een elektrische gordelverlenger die de gordel aanreikt als je instapt (vrees dus niet voor een ontwrichte schouder), geventileerde zetels, enzovoort.

Motoren

De Cascada komt begin 2013 op de markt. Opel biedt in eerste instantie de keuze tussen een 1.4 turbo (120 of 140 pk), een gloednieuwe 1.6 turbo (170 pk) en een 2.0 CDTi diesel met 165 pk. Later zijn nog sterkere benzine- en dieselversies gepland.

Betaalbaar

Opel positioneert de Cascada als concurrent voor onder meer de Volkswagen Golf Cabrio en de Peugeot 308 CC en alternatief voor duurdere modellen. Thomas Sedran, ondervoorzitter van Opels raad van bestuur, legt uit: “Het middelgrote cabriosegment bestaat uitsluitend uit erg prijzige auto’s van fabrikanten uit de hoogste klasse. Met de Cascada biedt Opel alle typische kenmerken en de hoogstaande kwaliteit van een middelgrote cabriolet, maar aan een betaalbare prijs. De Cascada rondt het productoffensief van Opel af: in 2012 en 2013 verbeteren we ons gamma en betreden we nieuwe segmenten, met de elektrische Ampera, de kleine SUV Mokka, de modieuze en stedelijke Adam en nu deze middelgrote cabrio.”

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.