Opel moet tegen 2020 terug winstgevend zijn

De Franse groep PSA heeft de overnamegesprekken met autoconstructeur Opel afgerond. De merken werken nu aan een strategie om Opel terug winstgevend te maken en om alle merken hun identiteit te laten behouden.

  • Bervoets Wim
  • 03 augustus 2017

Door de overname van Opel en het Britse zustermerk Vauxhall wordt de PSA-groep de tweede grootste groep in Europa, met een marktaandeel van 17 procent. Het moet daarbij alleen de Volkswagen-groep laten voorgaan en wordt op de voet gevolgd door de alliantie Renault-Nissan.

Over 100 dagen

De PSA-groep bestaat voortaan dus uit vijf merken: Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall. Het managementteam van de groep werkt nu aan een strategie om de zonet ingelijfde merken fundamenteel terug gezond te maken. Die strategie wordt over 100 dagen gepresenteerd. PSA hoopt daarbij Opel tegen 2020 terug winstgevend te maken.

Eigenheid bewaren

“We willen het volle potentieel van al onze merken ontsluiten”, zegt de CEO van de PSA-groep Carlos Tavares. "De unieke identiteit van de merken blijft bewaard. Opel zal dus Duits en Vauxhall Brits blijven.” “Voor Opel en Vauxhall breekt er een nieuw hoofdstuk aan na 88 jaar General Motors”, reageert Opel-CEO Michael Lohscheller”.

Schaalvoordelen

Tegelijk zullen de vijf merken van de PSA-groep intens samenwerken. Door de handen in elkaar te slaan op vlak van onderzoek en ontwikkeling en de aankoop van onderdelen, kunnen er schaalvoordelen worden gecreëerd, hoopt Tavares.

Band met GM niet doorgeknipt

Opel en PSA werkten voor de overname al samen sinds 2012. De onlangs voorgestelde Opel-SUV’s Crossland X en Grandland X maken bijvoorbeeld allebei gebruik van PSA-platformen. Tegelijk zal Opel nog blijven samenwerken met General Motors, onder meer voor elektrische aandrijflijnen en modellen voor de GM-merken Buick en Holden.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km