Opvolger voor de Opel Insignia op komst

Dat zegt de baas van het merk, Uwe Hochgeschurtz, die positief is over de toekomst van het merk en zijn twee Duitse fabrieken.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 22 februari 2023
  • Toekomst

Tot 2017 behoorde Opel toe aan General Motors en maakte het al een tijd geen winst meer toen het toenmalige PSA (nu samen met FCA een deel van Stellantis) het overnam en opnieuw winstgevend maakte. Er werd gevreesd dat Opel zijn eigenheid zou verliezen en verdwijnen, maar Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz zegt dat het merk zijn plaats gevonden heeft binnen de groep. Ook met 12% minder inschrijvingen vorig jaar, die volgens de man te danken is aan een gebrek aan transportcapaciteit van afgewerkte auto’s, zou de toekomst van het merk dus verzekerd moeten zijn. En dat is niet alle Stellantis-merken gegeven.

Italiaanse Insignia?

Hochgeschurtz deed de uitspraken in het Duitse magazine Automobilwoche, waarin hij het merk en zijn producten ook bewierookte: “Ik ben zeer blij met het merk. Ik ben ook zeer blij met het productaanbod.” We hadden natuurlijk niet anders verwacht van de CEO… Hij bevestigde in één adem ook dat er een opvolger voor de vorig jaar geschrapte Insignia op komst is. Die krijgt volgens Hochgeschurtz “gelijkaardige kenmerken” - maar zonder twijfel met SUV-invloeden – en zal gebouwd worden op een multi-energie platform. We mogen dus ook een elektrische Insignia verwachten.

Waar en wanneer die gebouwd zal worden, wilde Hochgeschurtz niet bevestigen, maar eerdere geruchten doen vermoeden dat het Duitse model een Italiaans paspoort zal krijgen vanaf begin 2025. Terwijl Ford zijn productie in Europa inperkt, lijkt dat bij Stellantis dus niet het geval te zijn, met verschillende fabrieken die hun productiecapaciteit optimaal proberen te benutten met producten van andere merken binnen de groep. Dat geldt ook voor de Opel-fabrieken, die daarmee hun toekomst verzekerd zien. In Rüsselsheim wordt immers niet enkel de Astra gebouwd maar ook de DS 4. En terwijl in Eisenach enkel de Grandland gebouwd wordt, draait de fabriek volgens Hochgeschurtz wel op volle toeren.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Opel? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Opel.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km