Enkele dagen nadat het Parijse elektrische deelautoprogramma Autolib’ werd stopgezet, tekenen Renault en de Parijse burgemeester een overeenkomst voor 2.000 elektrische deelauto’s in de Franse hoofdstad.

Jean-François Christiaens
04/07/2018

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, en adjunct-directeur-generaal van de Renault-groep Thierry Bolloré, zullen 2.000 auto’s uit het Renault Z.E.-gamma in de straten van Parijs verspreiden. Het deelsysteem moet in september van start gaan en moet zowel inwoners van de stad als bezoekers toelaten een Twizy, Zoé, Kangoo Z.E. of Master Z.E. kunnen laten gebruiken.

Free-floating

In tegenstelling tot het stopgezette Autolib’ hoeven de elektrische deelauto’s niet op vaste plaatsen teruggezet te worden. Ze kunnen in een “free-floating”-systeem gebruikt worden voor korte verplaatsingen. Een specifieke dienst zorgt ’s nachts voor het opladen, schoonmaken en eventueel herstellen.

Specifieke parkings

Voor langere trajecten kunnen gebruikers op specifieke parkings terecht (van het Renault-net of van partners) om een zo groot mogelijk rijbereik te garanderen. De praktische details en prijzen worden later aangekondigd.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.