Pas op voor je ogen: dit is de gigantische BMW Concept XM !

Zowel door zijn radiatorrooster, zijn stijl als zijn technische fiche kan je niet naast deze super-SUV kijken!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 november 2021
  • Toekomst

Zoals BMW al aangekondigd had via zijn sociale media, is het concept van deze super SUV die voorbehouden is aan zijn M-divisie, in avant-première onthuld op Art Basel in Miami. Het is de krachtigste auto die het merk ooit bouwde! Zijn V8 is voorzien van plug-in hybride technologie om op die manier 750 pk en een koppel 1.000 Nm van te leveren! BMW zwijgt voorlopig nog over zijn prestaties, maar heeft het wel al over een 100% elektrisch rijbereik van 80 km. 

Gigantisch!

De neus toont maar één enkele rij lichten, die bijna in het niets verdwijnen naast het radiatorrooster! Dat is bovendien verlicht! En daar stoppen de overgedimensioneerde designelementen niet. Kijk maar naar de 23 duim grote velgen die nog klein lijken onder het enorme koetswerk.

Achteraan treffen we 4 uitlaateindstukken aan die eigen zijn aan de M-modellen van BMW, maar verticaal gemonteerd zijn. Wat ontbreekt op de kofferklep is een BMW-logo. Dat worden er nu twee en ze zijn verplaatst naar de bovenste hoeken van de achterruit. We zullen zien of deze knipoog naar de legendarische BMW M1 behouden wordt voor de productieversie. 

Een interieur dat korter bij de serieproductie staat 

Binnenin ontdekken we een volledig nieuw dashboard waarvan de verluchtingsroosters verticaal gepositioneerd zijn. Daarboven zit een dubbel paneel met schermen dat lijkt op dat van de iX en de i4. Op het eerste gezicht lijkt alles productieklaar.

Het vintage leer dat bijna de volledige voorkant van het interieur bekleedt, maakt achteraan plaats voor een reeks eerder speciale materialen. Dat zal het ongetwijfeld niet halen op de seriewagen. 

Door en voornamelijk voor de USA 

Op dit moment zit de XM nog maar in het conceptstadium. Maar de productieversie zou in de loop van volgend jaar onthuld worden voor een productiestart eind 2022. Het model zal gebouwd worden in de fabriek van Spartanburg in de Verenigde Staten, de doelmarkt voor dit type machine. Deze super SUV zal het eerste voertuig zijn dat exclusief gebouwd wordt door de M-divisie sinds de M1 aan het einde van de jaren ’70.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km