Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 27 maart 2023
  • Toekomst

De Inception-conceptcar werd in januari voorgesteld en toont de toekomst van het Franse merk. En Peugeot ziet die toekomst groots in met dit imposante model! Het is een berline van 5 meter lang en amper 1,34 meter hoog, met het nieuwe volledig elektrische platform van Stellantis als technische basis. Deze modulaire STLA-architectuur zal in verschillende formaten worden uitgebracht: Medium (zoals bij de toekomstige elektrische 3008), Large (zoals hier), Frame (zoals bij de elektrische RAM pick-up), enzovoort.Verleidelijke look en prestaties

Onder zijn hoekige en dynamische look gaan er 2 elektromotoren schuil, die een totaal vermogen van 500 kW (680 pk) ontwikkelen! Daarmee kan Peugeot een sprint van 0 naar 100 km/u aankondigen van minder dan 3 seconden. Met zijn batterij van 100 kWh wordt er een theoretische autonomie van 800 km beloofd. Zijn 800 V-architectuur betekent ook dat hij tot 30 km per minuut kan bijladen! Knappe prestaties, die ongetwijfeld een beetje overdreven zijn, maar die wel goed bij zijn aantrekkelijke design passen.Binnenkort in productie?

Neen, de Inception-conceptcar zal niet in serie worden geproduceerd, of toch niet in deze vorm... Zijn grille, zijn verlichte logo en zijn ‘Hypersquare’-stuur, de volgende generatie van de i-Cockpit, zullen tegen 2025 echter wel te zien zijn op de toekomstige modellen van het merk. Het is ook niet moeilijk om in dit concept een opvolger van de 508 te zien, of zelfs een terugkeer van Peugeot naar het E-segment met een nazaat van de 607! Een ding is zeker, er komt een (hoog)spannende toekomst aan voor Peugeot...Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot-zoekertjes nu hier:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km