Plant Toyota een straffe Prius ‘GRMN’?

Dat is in elk geval wat het Japanse magazine Bestcar beweert...

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 01 februari 2023
  • Divers

Toen Toyota in november vorig jaar de nieuwe generatie van de Prius voorstelde, sloeg het de wereld met verstomming. Niet alleen was zijn design bijzonder geslaagd, hij zal (in Europa althans) niet langer verkrijgbaar zijn als hybride, maar enkel als plug-in hybride. Zijn 148 pk sterke 2.0 liter viercilinder benzine en een nieuwe 160 pk sterke elektromotor zorgen daarbij voor een gecombineerd totaalvermogen van 164 kW of 223 pk... In een Prius!

Weg met het geitenwollensokken-imago


De combinatie van dat vermogen en het gelikte design deed een aantal mensen dromen van een sportief uitgedoste versie, al was het maar met een bodykit die de looks nog wat sportiever zou maken. Maar volgens het de Japanse collega’s van Bestcar mogen we hopen op nog veel meer: een heuse GRMN-versie. Die lettercombinatie kan je nog kennen van de meest explosieve versie van de vorige generatie van de Yaris.

Wat dat volgens het Japanse magazine inhoudt voor een eventuele GRMN-versie van de Prius? Meer koetswerkstijfheid door middel van meer puntlassen en een gelijmde structuur, betere remmen en een aangepaste ophanging. Ook onder de motorkap zouden er extra pk’s moeten komen, maar of er nog meer te halen valt uit de 2 liter benzine, is niet zeker. Een ander benzineblok of een straffere elektromotor dan maar? Daar hebben we voorlopig het gissen naar. Maar laten we eerst afwachten of die sportievere versie van de Prius er ook effectief komt...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Toyota.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km