Plezierritjes met de motorfiets mogen weer. En met de oldtimer?

België begint aan de eerste fase van de uitstap uit de lockdown. Daardoor mogen bepaalde plezierritjes weer. Opgelet echter, er zijn nog een paar grijze zones.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 04 mei 2020
  • Divers

De officiële website info-coronavirus.be is aangepast aan het jongste ministeriële besluit dat is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. In het luik met vragen rond het onderwerp “verplaatsingen” geeft de site voortaan duidelijk aan dat “uitstappen en fysieke activiteiten (met inbegrip van motorritjes) in openlucht waarbij geen fysiek contact plaatsvindt” weer mogen. Toch worden daar voorwaarden aan gekoppeld: de uitstapjes moeten “alleen” worden uitgevoerd of “in het gezelschap van mensen die onder hetzelfde dak leven” en ze mogen tot geen enkel fysiek contact leiden.

Bij het BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen) geeft men aan dat ook “oldtimers” op de website werden vermeld, maar dat ze zaterdagnamiddag weer zouden zijn verdwenen, wat tot enige verwarring leidde. De Federatie nam daarom contact op met de officiële infolijn van de regering die bevestigde dat ook oldtimers weer zullen mogen uitrijden. Het is alleen wachten tot de bijgewerkte tekst in het Staatsblad verschijnt waarin expliciet plezierritjes met de oldtimer worden vermeld. Binnenkort zullen dergelijke uitstappen bij ons dus ook toegelaten zijn, zij het onder bepaalde voorwaarden, “zodra de publicatie in het Staatsblad is gebeurd”, zo besluit het BFOV.

UPDATE BFOV 04.05.2020 :

"We mochten vandaag verduidelijking krijgen van het kabinet van minister De Crem, namelijk :

Uw e-mail is niet aan onze aandacht ontsnapt. De Nationale Veiligheidsraad heeft inderdaad gesteld dat motorritten kunnen worden gelijkgesteld met toegelaten 'fysieke activiteiten in open lucht die geen fysieke contacten impliceren .../...' (artikel 5 MB van 30 april 2020)/ Hiervoor zal dus geen wijziging van het MB worden doorgevoerd.

De genomen maatregelen worden weliswaar voortdurend geëvalueerd, en mogelijks bijgestuurd. Wij kunnen tot onze spijt echter niet vooruitlopen op de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

Hieruit leiden we af dat onze liefhebbers van oldtimermotorfietsen opnieuw mogen rijden onder de gekende omstandigheden, maar de liefhebbers van de andere oldtimers nog even moeten wachten.  Aanstaande woensdag is er opnieuw een Nationale Veiligheidsraad waar we hopen op een versoepeling voor alle oldtimerliefhebbers.

Peeter Henning

CEO BFOV"


Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Source ©: BFOV-FBVA.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km