Polestar 5 belooft topprestaties!

De elektrische berline wil de strijd aangaan met de Porsche Taycan, onder andere dankzij een bijzonder stijve aluminium architectuur die in Engeland ontwikkeld is.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 16 februari 2022
  • Toekomst

Polestar wil duidelijk zijn territorium afbakenen! De catalogus van de autobouwer zal dit jaar uitgebreid worden met een grote SUV die de naam ‘3’ krijgt. Daarna is een sportief vierdeurs model met de naam ‘5’ gepland voor 2024. En die berline wil duidelijk in de voetsporen treden van Porsche en zijn Taycan, dankzij een gelijmd aluminium onderstel dat in de Britse vestiging van het merk ontwikkeld is.

Stijver, maar ook lichter!

Deze nieuwe in-house ontwikkelde architectuur verhoogt de stijfheid van het voertuig tot een niveau “dat hoger is dan dat van een sportwagen of een traditionele tweezits supercar.” Nog een voordeel van deze nieuwe structuur: zijn gewicht. Polestar kondigt aan dat zijn ‘5’ “minder zwaar zal zijn dan auto’s uit een lager segment.” Dat is een pluspunt voor de dynamiek, maar ook voor het rijbereik! Dat willen we graag zelf ontdekken. 

Veelbelovend

Deze techniek zou ook de productietijd verkorten omdat het onderstel en het koetswerk tegelijkertijd gebouwd kunnen worden. Maar die productie is nog niet voor meteen! De lancering van de Polestar 5 is pas voorzien in 2024. Op dit moment hebben we naast enkele foto’s van het onderstel en zijn profiel nog geen informatie over deze elektrische vierdeurs. Maar één ding is zeker, we volgen de ontwikkelingen op de voet, want de hij lijkt ons veelbelovend...


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km