Polestar 5: de elektrische vierdeurs GT licht een tipje van de sluier

De productieversie van de verleidelijke Precept concept toont zich binnenkort in ‘avant-première’.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 14 juni 2022
  • Toekomst

Enkele dagen nadat het een eerste foto van zijn toekomstige SUV Polestar 3 zonder camouflage toonde, deelt de autobouwer nu een beeld van zijn toekomstige vierdeurs coupé, de Polestar 5, met camouflage. Polestar maakt ook een afspraak op 23 juni, wanneer het model in avant-première te zien zal zijn op het legendarische Festival of Speed in Goodwood.

Ter herinnering: deze toekomstige Polestar 5 is de productieversie van de Precept Concept. Polestar had daarvan al een teaser vrijgegeven waarop hij in profiel te ontdekken was, en een aantal technische specificaties, onder andere over het nieuwe onderstel in gelijmd aluminium, dat een hoge stijfheid belooft ondanks een beperkt gewicht. 

Hoewel we binnenkort dus een eerste dynamische indruk krijgen van de Polestar 5 in Goodwood, waar het prototype meerdere rondes zal afleggen tijdens het event, moeten we toch nog wat geduld hebben om hem op onze wegen te zien. Zijn lancering is voorzien voor 2024. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km